Record negativ pentru țara noastră. Am depășit pragul de 4.000 de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore

14.10.2020, 14:41
Record negativ pentru țara noastră. Am depășit pragul de 4.000 de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore
Record negativ pentru țara noastră. Am depășit pragul de 4.000 de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore/ foto: pixabay

Cifre alarmante pentru țara noastră! Miercuri, 14 octombrie, România a depășit pragul de 4.000 de infectări cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Un nou număr record s-a înregistrat și la terapie intensivă: 686 de pacienți.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.016 cazuri noi de COVID-19, cele mai multe de la începutul pandemiei. Bilanțul total a ajuns la 164.477 de cazuri, iar 5.601 de persoane au decedat.

România a depășit pragul de 4.000 de infectări cu coronavirus

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.439. Dintre acestea, 686 sunt internate la ATI.

Tot miercuri, 14 octombrie, Ludovic Orban a anunțat că va prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile.

‘Ieri am avut reuniunea CNSU, prin care am hotărât să propunem Guvernului prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și, de asemenea, să completăm Hotărârea de Guvern cu câteva măsuri suplimentare. În principal, se instituie obligativitate purtării măștii în spații aglomerate cum ar fi piețe, peroane, stații de autobuz, târguri unde nu există posibilitatea păstrării distanței necesare. 

Pentru o incidență de 1.5 la mie și 3 la mie, iar în localitățile unde se depășește numărul de cazuri și indicele de 3 la mie, CNSU instituie purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, nu numai în cele aglomerate’, a spus premierul României, notează Antena 3.

Cum se vor desfășura sărbătorile de iarnă

Secretarul de stat, Raed Arafat, a explicat cum se vor desfășura sărbătorile de iarnă în acest an.

‘Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie – care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitați că e aspectul bisericilor în Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelion și care vor începe presiunile că vor să organizeze revelioane ca în fiecare Revelion.

Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice’, a declarat recent Raed Arafat, potrivit DC News.

citește și...