Reacții după moartea lui Alexandru Arșinel. Toată lumea îl plânge: ”Oamenii mari nu mor niciodată”

29.09.2022, 21:18

Dispariția marelui actor Alexandru Arșinel a îndoliat pe toată lumea. Curg mesajele de condoleanțe după moartea celui care a fost considerat regele comediei rromânești. Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie 2022, la  vârsta de 83 de ani. Artistul era internat la Spitalul Univesitar din Capitală.

”S-a stins Alexandru Arșinel! Mulțumim pentru fiecare clipă de bucurie pe care ne-ați oferit-o! Rămas bun!”, a scris Iuliana Tudor pe contul său de socializare.

”DRUM LIN PRINTRE STELE, MAESTRE!🙏”, a transmis cântărețul Marcel Pavel.

Reacții după moartea lui Alexandru Arșinel. ”Cu tine a murit o epocă”

”Oamenii mari nu mor niciodata! N-am avut niciodata “curajul” de a-i multumi lui “Nea Sandu” (cum ii spuneau prietenii), pentru tot ce m-a invatat, pentru aripile pe care mi le-a dat in urma cu 15 ani, cand m-a angajat la Teatrul de Revista Constantin Tanase 🖤🕊 N-am apucat sa-i multumesc pentru miile de momente frumoase traite in turneele din tara si din strainate, pentru glumele si bancurile din culise, pentru onoarea de a imparti cu el aceeasi scena, acelasi entuziasm.. pentru “scoala” Revistei pe care ne-o preda, fara sa stie, la fiecare cuplet muzical alaturi de Stela… Dumnezeu sa te ierte, Maestre… Iti multumesc, Maestre! Cu tine a murit o epoca…”, a trasnmis Mirela Vaida.

”Probabil a fost unul dintre ultimele lui interviuri. Ne-am întâlnit în Grădina Botanică, la câțiva zeci de metri de casa lui și am simțit nevoia atunci să-l întreb despre toate regretele pe care le are. După difuzare a sunat de multe ori pentru că simțea nevoia să completeze, să facă destăinuiri, să nu uite, să se întoarcă în timp. Sper că știa cât de multă bucurie a adus. Dincolo de orice vorbe. Drum bun, domnule Arșinel! Dumnezeu să vă odihnească!”, a scrs Irina Păcurariu pe contul ei de Facebook.

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară, 29 septembrie 2022, la Spitalul Universitar București, a anunțat unitatea medicală.  Alexandru Arșinel era internat din 15 septembrie, iar de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. “În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă.Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a anunțat Spitalul Universitar București, potrivit Hotnews. În ultima perioadă de timp, regretatul actor s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Alexandru Arșinel a suferit transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan.

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit sursei mai sus-mențiomnate. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov. A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Începând din 1967, a jucat în zeci de roluri la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti şi la Grădina Boema. Din 1978, Alexandru Arşinel a format celebrul cuplu cu marea doamnă a comediei românești, Stela Popescu.Regretata actriță Stela Popescu a încetat din viață în noiembrie 2017.  Alexandru Arșinel a jucat împreună cu Stela Popescu în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe texte ale lui Mihai Maximilian. Alexandru Arşinel a fost director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti între 1998 și 2018.

În plan personal, Alexandru Arșinel este căsătorit de foarte mulți ani cu Marilena, femeia cu care are doi băieți.  De ceva vreme, partenera de viață a actorului are probleme de sănătate și a ajuns să nu poată merge fără ajutor. În toamna lui 2016 soţia lui Alexandu Arșinel, Marilena, a căzut pe scări şi a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile.

citește și...