Reacția lui CTP după ce Klaus Iohannis le-a cerut românilor să stea în casă de sărbătorile pascale

09.04.2020, 12:36
Reacția lui CTP după ce Klaus Iohannis le-a cerut românilor să stea în casă de sărbătorile pascale
Reacția lui CTP după ce Klaus Iohannis le-a cerut românilor să stea în casă de sărbătorile pascale foto: captura video

Zilele trecute, Klaus Iohannis a făcut un apel către toți românii prin care i-a rugat rămână acasă de sărbătorile pascale, pentru a evita răspândirea cazurilor de coronavirus.

Cristian Tudor Popescu a lăudat mesajul transmis de președintele României. Jurnalistul a specificat că atitudinea lui Klaus Iohannis trebuie ‘prețuită’, ținând cont de reacțiile celorlalți conducători în plină pandemie de coronavirus.

‘Ce a făcut Boris Johnson, premierul britanic, poate oamenii îşi mai aduc aminte. La începutul epidemiei spunea că nu e nevoie de nicio izolare, să ne vedem de treabă, doar să ne spălăm pe mâini, atât cât durează să cânţi de două ori mulţi ani trăiască. 

Atitudinea preşedintelui Iohannis ar trebui preţuită de către cetăţenii României. Apoi, dânsul a mai spus ceva, înainte de a vorbi de Paşte şi de cum le va petrece. A spus că nu e cazul să ne relaxăm. Foarte bine că a făcut asta. De ce, pentru că se creează o iluzie aici dată de numărul mic relativ de infectări şi de morţi.

Sunt atâtea ţări care au zeci de mii de morţi şi sute de mii de infectări, în timp ce Rpmânia are 200 de morţi şi 5000 de infectări. Şi atunci, în România, acum, sunt foarte puţin oamenii care sunt afectaţi de coronavirus. Sunt cei infectaţi, familiile lor, ale celor care au murit, iar restul până 19 milioane sunt enervaţi de coronavirus. Îi apasă mai mult faptul că stau în casă, că starea lor psihică se degradează, ei nu ies, nu interacţionează’, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

citește și...