Raed Arafat: ”Nu putem renunţa la măşti, nu putem renunţa la anumite măsuri de restricţie”

09.06.2020, 10:45
Raed Arafat:  ”Nu putem renunţa la măşti, nu putem renunţa la anumite măsuri de restricţie”
Raed Arafat: ”Nu putem renunţa la măşti, nu putem renunţa la anumite măsuri de restricţie”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că nu se poate vorbi despre o relaxare totală a măsurilor de prevenire a infecţiilor cu coronavirus.

Raed Arafat a declarat, luni seara, la TVR, că nu se poate, după 15 iunie, să revenim la normalitatea care era înainte de pandemie.

„Trebuie să înțelegem situația în care suntem. Dacă spune cineva că am trecut deja cu totul și totul este OK, acest cineva înseamnă că nu este informat corect. La acest moment, încă situația e sub control, mai bine decât înainte, dar nu putem zice că am ajuns la faza în care să spunem că totul este OK şi nu mai avem răspândire, nu mai avem infectare, nu mai avem persoane care să se infecteze în comunitate, nu mai avem focare”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, citat de Digi24.

„Dacă lăsăm totul și spunem că totul se întoarce la normalitatea dinaintea virusului, aici comitem o greșeală majoră și pe care s-ar putea să o să plătim foarte serios”, a completat Raed Arafat.

 

”Unele măsuri trebuie să se prelungească”

Șeful Departamentul pentru Situații de Urgență a afirmat că este necesar ca unele măsuri să se prelungească. De asemenea, acesta a explicat că nu se poate renunța la purtarea măștii de protecție.

“Dacă situaţia nu este stabilă, unele măsuri trebuie să se prelungească. Nu putem renunţa la măşti, nu putem renunţa la anumite măsuri de restricţie care vor trebui să fie în continuare aplicate. Locurile unde vin foarte mulţi în zone închise, asta nu trebuie să fie permis, cum o să facem acest lucru? Dacă sunt soluţii, e foarte bine, dar care sunt soluţiile?”, a adăugat Raed Arafat.

“O relaxare totală ce înseamnă: ne întoarcem la cinematografe, la teatre, la sport cu spectatori în spaţii închise, în spaţii deschise, la restaurante, asta înseamnă revenire totală. Cine îşi asumă acest lucru? Eu, ca persoană, poate să fie decizia oricât să fie, că noi putem merge la cinematograf sau la teatru şi să fie plin, eu n-am să mă duc, de exemplu, pentru că ştiu că există un risc încă”, a mai menționat Raed Arafat.

citește și...