Raed Arafat, despre măsurarea temperaturii la intarea în magazine. ”Trebuie să ne obișnuim cu acest lucru”

19.05.2020, 09:42
Raed Arafat, despre măsurarea temperaturii la intarea în magazine. ”Trebuie să ne obișnuim cu acest lucru”
Raed Arafat, despre măsurarea temperaturii la intarea în magazine. ”Trebuie să ne obișnuim cu acest lucru”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre măsurarea temperaturii la intrarea în centrele comerciale.

Autoritățile au recomandat măsurarea temjperaturii oamenilor la intrarea în centrele comerciale, măsură care a nemulțumit multă lume,.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat că oamenii trebuie să se obișnuiască cu această măsură și să înțeleagă că este o precauție pentru propria lor siguranță.

Acesta a povestit că s-a lovit personal de reticența și suspiciunea unor persoane în legătură cu măsurarea temperaturii.

„A apărut o problemă interesantă, adică o abordare interesantă, cu luatul temperaturii la intrare în anumite locuri, deja avem un curent pe rețelele de socializare și nu numai. Astăzi am fost sunat pe numărul meu de către o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră, de exemplu, la unul dintre hipermarketuri, că au vrut să-i ia temperatura, ea nu vrea, n-au lăsat-o să intre…”, a afirmat Raed Arafat, potrivit Digi24.

”Această măsură este una foarte normală”

Raed Arafat a mai spus că măsurarea temperaturii este o măsură foarte normală în această perioadă.

„Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îți ia temperatura de la distanță, nu te atinge, nu face nimic, doar că-ți ia temperatura. Dacă se afișează o temperatură peste 37,3 da, nu ți se permite să intri, înseamnă că trebuie să consulți un medic. Este normal în faza asta. De ce? Pentru că dacă intri acolo, nu știi dacă ești bolnav, nu știi acest lucru sau, în cunoștință de cauză, intri cu febră înăuntru, în magazin, pui în risc viaţa altora. Această măsură este una foarte normală”, a mai declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

S-a dat pe el exemplu

„Eu când mă duc la minister dimineață sau când mă duc la Ciolpani, la Centrul de Comandă, pompierul la poartă nu-mi deschide mie bariera până nu îmi ia temperatura”, a detaliat Raed Arafat.

citește și...