Raed Arafat: ”Cine ne atacă pentru că spunem că urmează poate un val doi înseamnă că nu înţelege cu ce ne confruntăm”

10.06.2020, 13:17
Raed Arafat: ”Cine ne atacă pentru că spunem că urmează poate un val doi înseamnă că nu înţelege cu ce ne confruntăm
Raed Arafat: ”Cine ne atacă pentru că spunem că urmează poate un val doi înseamnă că nu înţelege cu ce ne confruntăm"

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre un eventual val doi al pandemiei de coronavirus.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a a anunţat că Protecţia Civilă Europeană se pregăteşte pentru un eventual val doi al pandemiei de COVID-19.

“Protecţia Civilă Europeană, cu care am avut marţi şedinţa prin videoconferinţă (…) Ne pregătim clar pentru valul doi. Că va fi mai puternic decât acesta, va fi mai slab decât acesta, nu poate nimeni să spună. Cei care se aşteaptă să venim şi să spunem staţi liniştiţi, nu va fi nicio problemă, înseamnă că se aşteaptă la o declaraţie total neprofesionistă. Cine ne atacă pentru că spunem că urmează poate un val doi înseamnă că nu înţelege cu ce ne confruntăm”, a declarat acesta la Antena 3.

“Dacă apare valul doi, e clar că anumite măsuri vor trebui luate şi adaptate. Poate dacă ne pregătim mai bine, nu trebuie să luăm măsuri atât de dure pe cât am luat. Asta o să vedem, dar o formă de stare de alertă, ca să punem să mergem mai departe, va trebui”, a adăugat secretarul de stat în MAI.

20.945 de îmbolnăviri cu coronavirus în România

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la 20.945, după raportarea altor 196 de cazuri în ultimele 24 de ore.

1.360 de persoane au murit. De la înceutul pandemiei de coronavirus din România, 15.103 persoane s-au vindecat. La teapie intensivă, în acest moment, se află internați 150 de pacienți.

În carantină instituționalizată, pe teritoriul țării noastre, sunt 2.212 de persoane. Alte 99.349 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La nivel național au fost prelucrate 520.564 de teste pentru coronavirus.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.304 de cetățeni români au fost confirmați cu COVID-19.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, au decedat 114 cetățeni români aflați în străinătate, notează Hotnews.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 28 au fost dec larați vindecați.

citește și...