Raed Arafat, avertisment despre un al doilea val de coronavirus: ‘Vom avea o problemă serioasă’

07.05.2020, 16:28
Raed Arafat, avertisment despre un al doilea val de coronavirus: 'Vom avea o problemă serioasă'
foto: pixabay

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a ținut să transmită un avertisment despre un al doilea val de coronavirus. Șeful DSU a mărturisit că măsurile de relaxare ar trebui să se facă treptat, iar românii să respecte anumite reguli.

Raed Arafat, avertisment despre un al doilea val de coronavirus: ‘Vom avea o problemă serioasă’

Un doilea val de COVID-19 ar putea să lovească România în toamnă și ar putea să se suprapună peste gripa sezonieră. Arafat a avut o intervenție telefonică miercuri seară, 6 mai, la Antena 3, unde a explicat că vom avea o problemă serioasă dacă ne lovește un al doilea val de epidemie.

‘S-au luat măsuri potrivite la timpul potrivit care ne-au ajutat să trecem printr-o situație care putea să fie mult mai rea, într-un mod mai suportabil. Vrând, nevrând măsurile care s-au luat, inclusiv prin starea de urgență ne-a permis să ținem sub control epidemia, și asta se va arăta în viitor. Deja o spun și persoane care fac analize de acest gen că România totuși s-a menținut. Să nu ne înecăm la mal, acum la sfârșit. Relaxarea trebuie să înceapă din data de 15, dar și relaxarea trebuie să fie graduală și să existe și atunci reguli’, a declarat Arafat, la Antena 3.

‘Poate că acum vine vara, vine vreme frumoasă și totul este ok. Noi nu știm cum va fi, va veni gripă sezonieră care și ea este o problemă serioasă și va veni lângă ea COVIDUL, dacă e așa cum spun oamenii de știință. Vom avea două probleme convergente, care amândouă au aproape aceleași simptome, cu diferențe, dar e greu să le diferențiezi. Problema care se pune acum e că noi trebuie să întărim situația noastră, să întărim uneltele noastre de a lupta cu această problemă. Tot mapamondul se confruntă cu o situație care nu s-a confruntat până acum deloc’, a mai precizat acesta.

 

citește și...