Raed Arafat, adevărul despre situația după 15 mai: ‘Dacă nu ai mască, șoferul nu te lasă să urci’

04.05.2020, 11:29
Raed Arafat, adevărul despre situația după 15 mai: 'Dacă nu ai mască, șoferul nu te lasă să urci'
foto: captura Digi24

După data de 15 mai, restricțiile impuse pentru pandemia de coronavirus se vor relaxa, iar cetățenii vor putea să iasă din case fără declarația pe propria răspundere.

Cu toate acestea, masca de protecție va deveni obligatorie în spațiile publice, în principal în magazine sau în transportul în comun.

Raed Arafat, adevărul despre situația după 15 mai: ‘Dacă nu ai mască, șoferul nu te lasă să urci’

Raed Arafat a oferit detalii suplimentare despre situația după 15 mai. Secretarul de stat a explicat că purtarea măștii de protecție va fi obligatorie pentru toți oamenii.

‘Când ieșim din casă, nu va mai fi ca înainte. Folosim transportul public, deci ne trebuie mască. Va trebui să ne obișnuim, la metrou, la transport public, va trebui să devină o condiție ca să urci. Legal, dacă nu ai masca, conducătorul auto trebuie să se uite, la toate mijloacele de transport aglomerate. Eu, în mașina de serviciu, dacă sunt cu șoferul, suntem cu masca pe față. Dacă sunt singur, nu sunt cu mască. Dacă călătoresc persoane din aceeași casă, nu trebuie. Dacă iei un coleg pe drum, trebuie să ai și tu și el. Și la supermarket – probabil se vor gândi că e un lucru pe care să-l dea clienților, dacă vrea să vină înăuntru’, a mărturisit Raed Arafat, la Digi24.

‘Când folosim mijlocul de transport în comun, să folosim masca. Dacă nu ai mască, șoferul autobuzului să nu te lase să urci. Așa este normal. Dacă mergi cu mașina personală, nu trebuie să porți mască, dar dacă iei pe cineva de la muncă, atunci și tu, și el trebuie să purtați. Una dintre soluții pentru evitarea aglomerației la metrou este să crească numărul mijloacelor de transport. E posibil să intrăm la metrou pe rând’, a mai spus Arafat.

 

citește și...