R Kelly a fost scos de sub ”supraveghere împotriva sinuciderii” după ce a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. “Instanța nu mai poate face nimic pentru el”

06.07.2022, 13:55

Cântărețul american a fost scos de sub ”supraveghere împotriva sinuciderii” după ce săptămâna trecută a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru exploatarea și traficul sexual cu minori. ” R. Kelly a fost scos de sub supraveghere împotriva sinuciderii. Instanța nu mai poate face nimic pentru el.”

Cântărețul de la “I Believe I Can Fly” este deținut la Centrul federal de detenție metropolitan din Brooklyn, New York, unde se află de la condamnarea sa din septembrie pentru trafic sexual și escrocherie, pentru că s-a folosit de faima sa pentru a ademeni tinere femei și copii în scopuri sexuale.

“Robert Kelly a fost plasat sub ”supraveghere împotriva sinuciderii” din motive pur punitive, încălcându-i-se drepturile prevăzute de al optulea amendament”, a declarat vineri avocatul său, Jennifer Bonjean, într-o declarație pentru The Times, citând interdicția amendamentului privind posibilitatea guvernului federal de a impune cauțiuni excesive, amenzi sau pedepse crude și neobișnuite, potrivit dailystar.co.uk.

“R. Kelly” a fost scos de sub ”supraveghere împotriva sinuciderii”

R. Kelly a fost scos de sub ”supraveghere împotriva sinuciderii” dintr-o închisoare americană, după ce a fost condamnat săptămâna trecută la 30 de ani de închisoare.

Inițial, procurorii au declarat că starul a fost plasat sub metoda de securitate sporită pentru “propria sa siguranță”, în urma examinării sale psihologice.

“Instanța nu mai poate face nimic pentru el”

Cu toate acestea, noi documente au arătat că avocații din partea guvernului american au dezvăluit că aceste măsuri nu mai erau necesare.
În documentele depuse se spune că: “În urma unei evaluări clinice, reclamantul Robert Sylvester Kelly, cunoscut și sub numele de “R. Kelly’, a fost scos de sub supraveghere sinucigașă începând din această dimineață, 5 iulie 2022.

Pentru că reclamantul a fost deja scos de sub supravegherea sinucigașilor, instanța nu mai poate face nimic pentru el.”

Starul R&B al anilor ’90 a fost condamnat pentru toate cele nouă capete de acuzare formulate împotriva sa în procesul de trafic sexual, care a avut loc în septembrie anul trecut.

Muzicianul a fost implicat într-o schemă magistrală de ademenire și exploatare sexuală a unor tineri aspiranți la cântăreți și a unor copii minori pe tot parcursul vieții sale de vedetă.

În urma condamnării sale, a fost catalogat drept un “prădător” care s-a folosit de faima și averea sa pentru “a profita de tineri, de persoane vulnerabile și de cei fără voce pentru propria satisfacție sexuală”.

El a fost condamnat pentru mai multe capete de acuzare de șantaj, cu acuzații legate de mită și muncă forțată.

 

citește și...