Putin “se teme pentru viața sa”, după ce s-a retras din regiunea Kherson

26.11.2022, 14:01

După ce s-a retras din regiunea Kherson, singura capitală regională pe care Rusia reușise până acum să o cucerească pe tot parcursul războiului, Vladimir Putin se pare că “luptă pentru viața sa. “[Putin] se teme foarte mult pentru că în Rusia nu există iertare pentru țarii care pierd războaie. El se luptă pentru viața lui acum. Dacă pierde războiul, cel puțin în mintea rușilor, asta înseamnă sfârșitul. Sfârșitul lui ca figură politică. Și, posibil, în sens fizic”.

Președintele rus Vladimir Putin ar “trăi cu teamă pentru viața sa” din cauza faptului că armata sa pierde bătălii cruciale, a declarat un consilier militar ucrainean de rang înalt.

La începutul acestei luni, Rusia a anunțat că se retrage din regiunea Kherson, în ceea ce a reprezentat nu numai o înfrângere zdrobitoare pentru Putin, ci și o posibilă răsturnare a situației în războiul care a început în luna februarie a acestui an, transmite dailystar.co.uk.

“Se teme foarte mult pentru că în Rusia nu există iertare …”

Kherson a fost singura capitală regională pe care Rusia a reușit să o captureze pe tot parcursul conflictului, în timp ce Oleksiy Arestovich, un consilier al șefului de stat major al președintelui ucrainean, a declarat pentru The Times că Putin este “foarte speriat”.

El a spus: “[Putin] se teme foarte mult pentru că în Rusia nu există iertare pentru țarii care pierd războaie. El se luptă pentru viața lui acum. Dacă pierde războiul, cel puțin în mintea rușilor, asta înseamnă sfârșitul. Sfârșitul lui ca figură politică. Și, posibil, în sens fizic”.

Milioane de persoane din Ucraina riscă să se confrunte cu condiții “care le vor pune viața în pericol”

El a adăugat că, în condițiile în care victoria Ucrainei asupra Khersonului a venit în urma mai multor retrageri ale armatei lui Putin, a început să se instaleze îndoiala că Rusia poate ieși victorioasă din acest război.

“Acest lucru i-a forțat chiar și pe oamenii care îi sunt foarte loiali lui Putin să se îndoiască de faptul că pot câștiga acest război”, a spus Arestovici.

Planurile pentru un nou atac asupra Ucrainei dinspre Belarus se pare că sunt în curs de desfășurare, autoritățile ucrainene pregătindu-se pentru eforturile reînnoite ale Rusiei prin evacuarea populației din secțiuni ale regiunilor Kherson și Mykolaiv.

Autoritățile se tem că lipsa căldurii, a energiei electrice și a apei ar putea îngreuna condițiile de trai în această iarnă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) afirmă că milioane de persoane din Ucraina riscă să se confrunte cu condiții “care le vor pune viața în pericol” în următoarele luni.

De asemenea, Arestovici a reiterat planul Ucrainei de a-și recuceri toate teritoriile confiscate de Rusia într-un război care se întinde acum pe parcursul a nouă luni.

citește și...