Putin face apel la firmele rusești să investească în Rusia, pe măsură ce sancțiunile se pun

17.06.2022, 18:53

Președintele Vladimir Putin a îndemnat vineri întreprinderile Rusiei să-și intensifice investițiile interne pentru a ajuta la realizarea „potențialului gigantic” al țării și pentru a sfida ceea ce el a numit încercările occidentale de a distruge economia rusă. Preşedintele rus a declarat că ţările occidentale au dat greş în încercarea de a doborî Moscova

Preşedintele Vladimir Putin a vorbit la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg – cândva un simbol al deschiderii Moscovei față de relațiile de afaceri occidentale, Putin a atacat Occidentul pentru că a lovit Rusia cu sancțiuni fără precedent. El a spus că unele monede globale „se sinucid”, cu referire la înghețarea fără precedent a aproximativ 300 de miliarde de dolari din rezervele valutare ale Rusiei.

În ciuda turbulențelor economice și a unei recesiuni care se prefigurează, care va fi cea mai profundă contracție a Rusiei din cel puțin două decenii, Putin a spus că Moscova va rămâne la o „politică macroeconomică responsabilă”. El a spus că planurile de cheltuieli ale guvernului ar trebui să fie „previzibile”.

Putin a acuzat Statele Unite că tratează celelalte ţări ca pe nişte “colonii” 

Mai mult, liderul rus a susţinut la Forumul economic de la Sankt Petersburg, Putin a acuzat Statele Unite că tratează celelalte ţări ca pe nişte “colonii” şi că se consideră un “mesager al lui Dumnezeu pe Pământ” care are numai interese, dar nicio responsabilitate. Însă de acum înainte “nimic nu va mai fi la fel în politica globală”, crede preşedintele rus.

“Statele Unite, în mod evident, nu îşi dau seama că în ultimele decenii noi centre de putere au apărut pe Glob şi vocea lor este auzită tot mai mult. Fiecare dintre ele îşi dezvoltă propriul sistem politic şi de instituţii publice şi implementează propriul model de creştere economică şi, desigur, are dreptul de ale proteja şi de a-şi asigura suveranitatea naţională”, a remarcat Vladimir Putin.

Statele occidentale vor pierde circa 400 de miliarde de dolari

citește și...