Putin a purtat o haină de designer de 5.000 de lire sterline la un teren de antrenament

28.10.2022, 13:22

Deși se știe că diavolul poartă Prada,  Vladimir Putin a optat în schimb pentru o haină Andrea Campagna, extrem de scumpă, în timpul vizitei sale la un teren de antrenament din regiunea Ryazan.

Vladimir Putin a îmbrăcat un palton de designer italian în valoare de 5.088 de lire sterline în timp ce s-a întâlnit cu trupele mobilizate și a tras cu pușca unui lunetist în timpul unei vizite militare.

Fostul ofițer KGB spune că detestă Occidentul, dar a fost mai mult decât fericit să se afișeze cu moda de lux a acestuia – în ciuda luptătorilor din armata sa, forțați să meargă la război în treninguri, în urma unor probleme de aprovizionare, transmite dailystar.co.uk.

Putin a purtat o haină de designer de 5.000 de lire sterline

În timpul călătoriei sale pe terenul de antrenament din regiunea Ryazan, se spune că dictatorul a nimerit ținta după ce s-a întins pe burtă în haina de mătase pentru a testa pușca letală a lunetistului.

Paltonul său Andrea Campagna, extrem de scump, a costat cât șapte truse pentru rușii recrutați forțați de Putin să se mobilizeze, în același timp în care aceștia sunt obligați să își cumpere propriile uniforme – inclusiv șosete.

“Este rușinos”

Putin a recunoscut “greșelile” în ceea ce privește furnizarea de uniforme de război pentru recruți – dar nu și propriile alegeri vestimentare.

Haina este mai modestă decât haina Loro Piana de 20.256 de lire sterline pe care a purtat-o la un miting pro-război în martie, cu ocazia celei de-a opta aniversări a anexării Crimeei de către Rusia.

Alegerea sa a stârnit indignarea proprietarului mărcii.

“Este oarecum rușinos din punct de vedere uman”, a declarat Pier Luigi Loro Piana, care i-a ajutat pe ucraineni cu donații.

Militantul anti-Putin Mihail Hodorkovski, cândva cel mai bogat om din Rusia, a evidențiat haina de mătase italiană a președintelui purtată săptămâna trecută la Riazan și s-a plâns: “Fiecare al șaptelea rus nu are bani pentru haine de iarnă. Paisprezece la sută dintre ruși plănuiesc să ia un împrumut pentru a plăti achiziționarea unei jachete sau a unui palton”.

Oamenii mobilizați și familiile lor s-au plâns în repetate rânduri de condițiile în care sunt forțați să trăiască, precum și de starea uniformelor și a echipamentului lor.

Oficialii din cele mai mari regiuni ale Rusiei trimit soldații bărbați mobilizați în luptă echipați cu tampoane sanitare feminine pentru a face cizmele armatei rusești mai confortabile ca niște tălpi improvizate.

Bărbații mobilizați au fost chiar îndemnați să cumpere și să împacheteze tampoane atunci când sunt trimiși pe linia frontului.

Acestea sunt considerate utile pentru a opri pierderea de sânge în urma rănilor provocate de gloanțe, în absența unor materiale medicale adecvate.

citește și...