Prognoza meteo 29 iunie 2020! Vreme caniculară, dar nu scăpăm de instabilitatea atmosferică

29.06.2020, 10:40
Prognoza meteo 29 iunie 2020! Vreme caniculară, dar nu scăpăm de instabilitatea atmosferică
Prognoza meteo 29 iunie 2020! Vreme caniculară, dar nu scăpăm de instabilitatea atmosferică/ foto: pixabay

Pentru acest început de săptămână, meteorologii au emis un cod galben pentru cea mai mare parte a țării.

Vremea va fi călduroasă, caniculară în sudul Olteniei și izolat în Muntenia, dar vor fi și perioade de instabilitate atmosferică.

Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și pe alocuri va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, semn că vara și-a intrat deja în drepturi.

Vreme caniculară la început de săptămână

De asemenea, vor și intervale cu înnorări accentuate, vijelii, intensificări puternice ale vântului, averse ce vor avea şi caracter torenţial și descărcări electrice, mai ales pentru zonele de munte și deal.

Temperaturile maximei ale zilei se vor situa între 28 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade. Cele mai scăzute valori termice vor fi în estul Transilvaniei, doar 12 grade Celsius.

În Capitală, temperatura maximă va fi de până la 35 de grade Celsius, însă spre seară vor fi posibile ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Atenționare meteo de vreme rea

Mai mult de atât, ANM a emis și o alertă de vreme rea în mai multe zone din România.

Până marți dimineață, 30 iunie, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Zonele vizate sunt Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova, potrivit Digi24. 

Vremea se va menține călduroasă și în zilele următoare, iar disconfortul termic va depăși ușor pragul critic de 80 de unități în regiunile sudice și sud-estice.

citește și...