Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru cei doi pompieri de la Colectiv. Cum au încălcat legea

03.12.2019, 13:29
Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru cei doi pompieri de la Colectiv. Cum au încălcat legea
Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru cei doi pompieri de la Colectiv

Luni, 2 decembrie, procurorii și reprezentanții Ministerului Public au cerut închisoare cu executare pentru cei doi pompieri ISU care au trecut cu vederea neregulile din clubul Colectiv și au acceptat funcționarea acestuia fără autorizație.

Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru cei doi pompieri de la Colectiv

Antonina Radu și Matei George Petrică sunt acuzați de abuz în serviciu și exercitare necorespuzatoare a sarcinilor de serviciu. Ei pot primi până la 14 de închisoare. Cei doi ofițeri ISU nu și-au îndeplinit obligațiile cu bună știință, deși neregulile erau evidente, dar trecute cu vederea.

“În perioada septembrie 2014 – 30 octombrie 2015, inculpaţii Radu Antonina şi Matei George Petrică, în calitate de ofiţeri inspectori în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu bună ştiinţă nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat faptul că Clubul Colectiv din Bucureşti (care până la data de 06.10.2014 a funcţionat ca persoana juridică S.C. Music Hall S.R.L., Bucureşti, iar după această dată ca persoana juridică S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti) desfăşura activităţi specifice unui club fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu”, explică procurorii în rechizitoriu.

Antonina Radu și Matei George Petrică au încălcat legea și au întocmit în numele clubului mai multe documente referitoare la protecția împotriva incendiilor și fișe de instructaj pentru angajați.

„Mai mult, în aceeaşi calitate şi cu bună ştiinţă, cei doi inculpaţi, fiind în timpul serviciului şi contrar atribuţiilor de serviciu, au întocmit în numele S.C. Colectiv Club S.R.L. şi pentru aceasta, mai multe documente referitoare la protecţia împotriva incendiilor, respectiv plan de evacuare a persoanelor/bunurilor în caz de incendiu, dispoziţie privind organizarea apărării împotriva incendiilor, dispoziţii de apărare împotriva incendiilor, fişe individuale de instructaj în domeniul situaţiilor de urgenţă şi au instruit angajaţii societăţii în cauză pe linia securităţii la incendiu”, mai spun procurorii.

citește și...