Cazul Colectiv: Cristian Popescu-Piedone ar putea primi 15 ani de închisoare

25.11.2019, 18:05
Cazul Colectiv: Cristian Popescu-Piedone ar putea primi 15 ani de închisoare

Ancheta din cazul Colectiv este departe de final. La termenul de astăzi al procesului, DNA a cerut ca fostul primar Cristian Popescu-Piedone să primească o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

Procurorii DNA consideră că Piedone a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu, atunci când a eliberat autorizațiile de funcționare ale clubului Colectiv. 

Cristian Popescu-Piedone ar putea primi 15 ani de închisoare

Deoarece consecințele abuzului în serviciu au fost extrem de grave, DNA a solicitat pedeapsa maximă, de 15 ani de închisoare, iar procurorul de caz l-a rugat pe judecător să ia în calcul și faptul că inculpații nu și-au recunoscut faptele. Piedone avea obligația de a verifica dacă cererea de autorizare a clubului avea atașate toate avizele, ceea ce nu s-a întâmplat. 

„Clubul Colectiv nu avea nici autorizație sanitar-veterinară și nici autorizație în construcții. În interiorul clubului s-au făcut mai multe modificări și avea nevoie de autorizare în construcții pentru asta. (…) Primarul conduce serviciile publice și putea oricând sa facă controale și în teritoriu, și la serviciul autorizări din Primărie. (…) Inculpatul Piedone a recunoscut în instanță că nu a cerut niciodată de la Serviciul autorizări documentele anexă pentru a emite avizul de funcționare. Noi apreciem că la mapa primarului trebuiau să existe toate documentele depuse de agentul economic”, a declarat procurorul.

citește și...