Proces Johnny Depp. Actorul a câștigat procesul cu Amber. Starul din “Pirații din Caraibe” a primit despăgubiri de 15 milioane de dolari

02.06.2022, 12:24

După un proces de șase săptămâni, juriul a ajuns la o concluzie în cazul dosarului în curs de defăimare lansat de actorul de Johnny Depp împotriva fostei sale soții Amber Heard. Juriul din dosarul de defăimare lansat de Johnny Depp împotriva fostei sale soții Amber Heard și-a dat verdictul unui tribunal din Virginia. Johnny Depp a câștigat procesul de milioane de dolari împotriva fostei sale soții.

În ultima perioadă, vedetele de la Hollywood au fost în conflict după ce Depp, în vârstă de 58 de ani, a lansat un dosar civil pentru defăimare împotriva fostei sale soții, dând-o în judecată pentru daune morale în valoare de 50 de milioane de dolari (40 de milioane de lire sterline).

Starul a primit despăgubiri de 15 milioane de dolari (12 milioane de lire sterline), relatează BBC.

Johnny Depp a câștigat procesul cu Amber Heard

Despăgubirea a venit după ce Amber a scris un articol de opinie în 2018, care detaliază experiențele ei cu abuzul domestic.

Juratii au fost trimiși vineri, 27 mai, să analizeze verdictul, după ce martori, inclusiv Kate Moss, s-au prezentat la tribună. Juriul format din cinci bărbați și două femei și-a dat verdictul miercuri, după aproape 13 ore de deliberare, răspândite pe parcursul a trei zile, la tribunalul districtual din Fairfax, Virginia.

Heard l-a defăimat pe Depp în cele trei procese ale sale

Juriul a constatat că Depp a fost defăimat de Heard în titlul articolului său de opinie din Washington Post, care spunea: „Am vorbit împotriva violenței sexuale – și m-am confruntat cu mânia culturii noastre. Asta trebuie să se schimbe”.

Juriul a mai constatat că Depp a fost din nou defăimat  în titlul articolului ei de la Washington Post, care spunea: „Apoi acum doi ani, am devenit o persoană publică care reprezintă abuzul domestic și am simțit din plin forța mâniei culturii noastre pentru femeile care vorbesc.”

Prin cea de-a treia afirmație, juriul a constatat că Heard l-a defăimat pe Johnny Depp în articolul său de opinie de la Washington Post, când a scris: „Am avut punctul de vedere de a  vorbi, în timp real, despre modul în care instituțiile îi protejează pe bărbații acuzați de abuz”.

 Amber Heard a dat prima reacție după anunțarea verdictului.

„Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Sunt devastată că muntele de dovezi nu a putut să treacă de puterea și influența disproporționate ale fostului meu soț.

Sunt și mai dezamăgită de ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un pas în spate. Întoarce ceasul într-o perioadă în care faptul că o femeie vorbește însemna că va fi umilită public. Ne întoarce la ideea că violența împotriva femeilor nu trebuie să fie luată în serios.

Sunt tristă că am pierdut acest proces. Dar sunt și mai tristă de faptul că pare că am pierdut un drept pe care credeam că îl am ca americancă – de a vorbi liber și deschis”, a transmis Amber Heard.

Juriul a decis și că Depp va primi 10 milioane de dolari în daune compensatorii și alte 5 milioane în daune punitive.

Totuși, în verdictul juriului se arată că și Amber Heard a fost defăimată, însă nu de Depp, ci de avocatul acesteia, Adam Waldman. Prin urmare, ea va primi 2 milioane dolari în daune compensatorii, însă fără daune punitive.

Heard și Depp s-au cunoscut în 2009 și au fost căsătoriți între 2015 și 2016.

Procesul de defăimare este în desfășurare din aprilie, iar jurații au fost prezenți la peste 100 de ore de mărturii.

 

 

 

 

citește și...