Prințesa Maria de Liechtenstein a decedat! Avea 81 de ani și suferise un atac cerebral

22.08.2021, 12:56
Prințesa Maria de Liechtenstein a decedat! Avea 81 de ani și suferise un atac cerebral
foto: profimedia

Doliu imens în familia regală a Liechtensteinului! Prinţesa Maria, soţia Principelui de Liechtenstein Hans-Adam al II-lea, a murit sâmbătă, 21 august, la vârsta de 81 de ani. Ea suferise și un atac cerebral în urmă cu câteva zile. 

Prințesa Maria de Liechtenstein a decedat!

Prințesa Maria de Liechtenstein a decedat! Ea s-a stins din viață la spital, conform anunțului făcut de Casa de Liechtenstein într-un comunicat, relatează AFP.

Prințesa Maria de Liechtenstein s-a retras din viața publică din Liechtenstein, alături de soțul ei. Principele Hans-Adam al II-lea, care a preluat regenţa în 1989, a încredinţat în 2004 gestionarea afacerilor principatului fiului său cel mare, Prinţul Alois.

Prințul Philip a murit la 99 de ani

Prinţul Philip a decedat la începutul acestui an! Anunțul decesului ducelui de Edimborgh a fost făcut de Casa Regală Britanică, vineri la prânz (9 aprilie 2021).

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham, postată pe contul de Instagram, The Royal Family.

În ultima an, Prințul Philip s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. El fusese internat în spital pe 16 februarie, după ce s-a simțit rău. Soțul Reginei Elisabeta a petrecut o lună în spital și a suferit o operație pentru o afecțiune cardiacă pe care o avea mai demult, scrie BBC.

După externare, Prințul Philip s-a întors la Castelul Windsor, unde locuia alături de partenera lui încă de la începutul pandemiei de coronavirus.

citește și...