Primul transplant de inimă de la porc la om ar fi eșuat din cauza virusului porcului

05.05.2022, 20:04
Primul transplant de inimă de la porc la om ar fi eșuat din cauza virusului porcului

David Bennett Sr. era aproape de moarte când a suferit operația în ianuarie anul acesta – dar, în ciuda succesului inițial, lucrurile s-au înrăutățit 40 de zile mai târziu. Oamenii de știință au spus că porcul a fost crescut într-un laborator.

Bărbatul care a murit după ce a suferit un transplant și a primit o inimă de porc modificată genetic ar fi putut fi victima unui virus animal, susține un raport.

David Bennett, în vârstă de 57 de ani, fusese aproape de moarte când a primit inima alterată a porcului în ianuarie, iar operația a fost inițial salutată ca un succes, potrivit Dailystar.co.uk.

Inima animalului a fost modificată genetic

Dar două luni mai târziu, pe 8 martie, Bennett a murit la Universitatea din Maryland Medical Center, după o deteriorare rapidă a stării sale.

Inima animalului a fost modificată genetic de oamenii de știință, astfel încât organul să fie acceptat de corpul uman și să nu declanșeze respingerea organelor.

Starea pacientului a început să se deterioreze

Medicii au spus că inima lui Bennett „funcționează” și arăta „normal” la câteva zile după intervenția chirurgicală.

Cu toate acestea, starea pacientului a început să se deterioreze aproximativ două luni mai târziu, el a fost declarat mort.

Nu se știe încă dacă inima lui Bennett a cedat și, dacă da, de ce. Un purtător de cuvânt a spus că „nu a fost identificată nicio cauză evidentă în momentul morții sale”, adăugând că va urma un raport în timp util.

Potrivit unui raport publicat recent în MIT Technology Review, este posibil ca inima lui Bennett să fi fost infectată de un virus de porc numit citomegalovirus porcin. Rapoartele au adăugat că infecția poate fi prevenită, dar poate avea efecte catastrofale asupra transplanturilor.

Chirurgul de transplant de la Universitatea din Maryland School of Medicine (UMSOM), Bartley Griffith, a spus: „Începem să aflăm de ce a murit.

„Virusul poate a declanșat toată treaba.”

Se pare că porcul a fost crescut de Revivicor, o companie de biotehnologie care a modificat genomul porcului pentru a reduce riscul de infecție.

Oamenii de știință au spus că porcul a fost crescut într-un mediu de laborator fără boli și a fost testat pentru agenți patogeni cunoscuți înainte de a fi adus în laborator.

Cercetătorii au susținut că nu au detectat nicio transmitere a virusului porcin între porci și oameni sau la primate non-umane în studiile anterioare.

 

citește și...