Primul deces cauzat de varianta Omicron, în Marea Britanie. Boris Johnson: „Trebuie să ne axăm doar pe ritmul cu care se răspândeşte”

13.12.2021, 22:48
Primul deces cauzat de varianta Omicron, în Marea Britanie. Boris Johnson: „Trebuie să ne axăm doar pe ritmul cu care se răspândeşte”

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat luni că un prim pacient infectat cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a decedat în Regatul Unit. „Din păcate, Omicron produce spitalizări și, din păcate, s-a confirmat că cel puțin un pacient a murit din cauza Omicron”, a spus Boris Johnson.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat luni că un prim pacient infectat cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a decedat în Regatul Unit, transmite Reuters.

Vorbind în timpul unei vizite la o clinică de vaccinare de lângă Paddington, din vestul Londrei, Boris Johnson a spus:

Primul deces cauzat de varianta Omicron

„Da, din nefericire Omicron produce spitalizări şi din nefericire avem confirmarea că cel puţin un pacient a murit din cauza variantei Omicron. Deci cred că ideea că aceasta este cumva o variantă mai blândă a virusului este un lucru pe care trebuie să-l excludem şi să recunoaştem ritmul rapid prin care se răspândeşte în rândul populaţiei. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care toţi îl putem face este să facem dozele booster”, a declarat Johnson în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Paddington, vestul Londrei, potrivit site-ului Sky News.

De asemenea, premierul nu a putut exclude introducerea de noi restricții înainte de Crăciun.

Infectările cu Omicron reprezentă 40% din cazurile noi, în Marea Britanie

Ministrul Sănătăţii Savid Javid informase anterior că infectările cu Omicron reprezentau deja 40% din cazurile noi la Londra, dar că nu exista niciun deces şi că în Anglia erau spitalizate zece persoane, iar în Scoţia altele.

Duminică, numărul total de cazuri de infectare cu varianta Omicron identificate era de 3.137, dar se crede că bilanţul real este mult superior.

Omicron ar putea provoca până la 75.000 de decese în următoarele luni în Marea Britanie

Omicron ar putea provoca între 25.000 și 75.000 de decese în Anglia în următoarele cinci luni, fără restricții mai dure legate de Covid, au declarat experții guvernului.

Oamenii de știință de la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) au avertizat că Omicron, descoperit pentru prima dată în Africa de Sud, este probabil să fie varianta dominantă de coronavirus până la sfârșitul lunii.

Chiar și în cel mai optimist scenariu, infecțiile proiectate ar putea duce la un vârf de peste 2.000 de internări zilnice în spital, cu un total de 175.000 de internări în spital și 24.700 de decese între 1 decembrie și 30 aprilie.

citește și...