Când va începe campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru populația din România!

18.12.2020, 18:07
Când va începe campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru populația din România!
Când va începe campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru populația din România!/ foto: shutterstock

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, vineri (18 decembrie), că imediat după Crăciun va începe campania de vaccinare anti-COVID în țara noastră. 

Cadrele medicale vor fi primele care vor fi imunizate, urmând mai apoi populația generală, în lunile martie, aprilie și mai. Primele doze de vaccin vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unităţi medicale de fază I.

‘Totul este organizat, nu teoretic, practic. Lucrurile vor funcţiona şi, imediat după Crăciun, vom intra direct în campania de vaccinare’, a declarat şeful statului, după ce a vizitat Centrul naţional de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

Când va începe campania de vaccinare anti-COVID-19 în România

Prima tranșă de vaccinuri, de 10.000 de doze, va ajunge în România după Crăciun, fiind o tranşă simbolică. Abia lunile următoare urmează să fie primite tranșe mai mari de doze, aproximativ 100.000 de doze pe săptămână sau mai mult.

‘În prima etapă va fi vaccinat tot personalul medical, în a doua etapă va fi vaccinat personalul esenţial şi noi credem că în martie – aprilie – mai este faza când va fi vaccinată populaţia generală’, a mai subliniat preşedintele.

Klaus Iohannis a dezvăluit că vaccinarea este voluntară şi că toate vaccinurile sunt sigure.

Vaccinul nu este obligatoriu

Președintele a arătat că la Institutul “Cantacuzino” unde este organizat Centrul naţional de stocare a vaccinurilor anti-COVID totul este organizat “ca la carte”.

‘Nu este nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze, fiindcă această vaccinare este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin. Toate sunt foarte bune. Toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene, toate sunt eficiente, adică îşi fac efectul, toate sunt sigure şi în acest fel vom putea, dacă ne mobilizăm şi mergem la vaccinare, până în vară probabil să scăpăm de această pandemie’, a mai spus el, notează stirileprotv.ro.

citește și...