Previziunile sumbre ale unui medic pentru România: ‘Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult’

25.11.2020, 15:23
Previziunile sumbre ale unui medic pentru România: 'Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult'
Previziunile sumbre ale unui medic pentru România: 'Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult'/ foto: shutterstock

Numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu coronavirus este în continuă creștere!

În ultimele 24 de ore au fost 9.739 de cazuri noi de COVID-19, din cele 35.575 de teste efectuate. În acest moment, la ATI Sunt internați 1.205 pacienți cu coronavirus, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a ținut să tragă un semnal de alarmă, afirmând că luna decembrie va fi o lună în care vom plânge mult.

Locurile la terapie intensivă sunt insuficiente

‘Dacă am avea locuri în Terapie intensivă, numărul pacienţilor din terapie intensivă ar fi mult mai mare. Avem 60 de pacienţi cu forme sever în secţie, din care o parte, o mare parte, ar putea să beneficieze de asistenţă în Terapie Intensivă, unde nivelul de evaluare şi de suport este net diferit.

În acest moment ne descurcăm cu ce avem şi încercăm să facem tot ce putem pentru pacienţii noştri. Nu înseamnă că nu primesc tratament, toţi sunt îngrijiţi, dar cu siguranţă lucrurile ar sta altfel dacă am avea mai multe paturi în Terapie Internsivă. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult’, a afirmat medicul marți seară, 24 noiembrie, la Digi 24.

Cât timp poate fi contagios un pacient infectat cu coronavirus

Experții din domeniul sănătății au explicat cât ține contagiozitatea persoanelor infectate cuSARS-CoV-2.

Conform unui studiu recent, persoanele infectate cu COVID-19 ar fi mai contagioase în primele nouă zile după apariția simptomelor, transmite Global News. După cele nouă zile de la dezvoltarea simptomelor, aceștia nu mai sunt contagioși.

‘Descoperirile noastre sunt în concordanță cu studiile de urmărire a contactelor care sugerează că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar foarte devreme și mai ales în primele cinci zile de la debutul simptomelor, indicând importanța autoizolării imediat după începerea simptomelor. La pacientii cu simptome non-severe, perioada de infecțiozitate ar putea fi de până la 10 zile de la debutul simptomelor’, a declarat Muge Cevik, de la Universitatea din St Andrews.

citește și...