Prețul record stabilit pentru un câine de muncă în Australia ajunge la 50.000 de dolari

21.10.2022, 19:43

Prețul record plătit pentru un câine de muncă în Australia a fost doborât în urma unei vânzări în New South Wales Central Tablelands. Capree Stud din Newbridge, la sud de Bathurst, a vândut un câine kelpie în vârstă de 20 de luni pentru 49.000 de dolari la vânzarea de ieri.

Recordul anterior a fost stabilit de Hoover, un kelpie mascul din vestul statului Victoria, care a fost vândut pentru 35.000 de dolari în 2021.

“Cred că este corect să spunem că este pe piață”, a strigat adjudecătorul, în timp ce licitația a depășit 46.000 de dolari, înainte de a ajunge în cele din urmă la cumpărătorul local Ross Gilmore din apropiere de Black Springs.

Cea mai scumpă oaie din Australia

Gilmore de la Tattykeel Australian White Stud nu este străin de doborârea recordurilor, după ce recent a recâștigat recordul pentru cea mai scumpă oaie de carne din Australia, vânzând un berbec pentru 240.000 de dolari.

Proprietarul Capree Stud, Chris Stapleton, a declarat că noua cățea record Capree Eve este rezultatul amai mult de 50 de ani de creștere.

“Sunt mulți bani”

“Această cățea mică pe care am vândut-o astăzi aici se întoarce la unii dintre câinii cu care am început”, a spus el.

“Este foarte bine crescută; i-am arătat pentru prima dată oile când avea aproximativ opt săptămâni și s-a pus imediat pe treabă.”

Stapleton a spus că toți câinii săi s-au vândut bine, pe fondul cererii puternice de câini de muncă în acest moment.

“Este bine să văd că oamenii apreciază anii de muncă și de creștere pe care i-am investit în câinii mei”, a spus el.

“Sunt mulți bani, dar sunt sigur că motivul pentru care a făcut atâția bani este că oamenii apreciază creșterea pe care o are în spate.”

Recordul mondial

Asociația Australian Sheep Dog Workers’ Association consideră că prețul lui Capree Eve este un record mondial pentru un kelpie, deși s-au plătit mai mult pentru diferite rase de câini de muncă în străinătate.

Președintele asociației, Michael Grant, a spus că este un preț uimitor și un rezultat extraordinar pentru industrie.

“Sugerez că acesta este probabil un preț extrem și va aduce un randament din genetica sa”, a spus el.

“Toate inputurile agricole au crescut și nu este nerezonabil ca și câinii să facă la fel.”

El a remarcat că reducerea treptată a numărului de lucrători agricoli de-a lungul anilor și creșterea numărului de animale a dus la o creștere constantă a cererii de câini.

“Stocul care este lucrat pe bărbat sau femeie s-a dublat probabil”, a spus el.

 

 

 

 

citește și...