Președintele filipinez îndeamnă la uciderea celor care încalcă măsurile de carantină

03.04.2020, 09:27
Președintele filipinez îndeamnă la uciderea celor care încalcă măsurile de carantină
Președintele filipinez ordonă uciderea celor care încalcă măsurile de carantină

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a îndemnat forţelele de ordine ”să tragă pentru a ucide” acele persoane care încalcă prevederile impuse de autorităţi în ceea ce priveşte carantina pentru COVID-19.

Rodrigo Duterte, președintele filipinez, a amenințat cetățenii care nu respectă măsurile de carantină pe durata pandemiei de coronavirus, relatează as.com.

”Ordinele mele sunt pentru poliţie şi armată, dacă există probleme sau apare o situaţia în care oamenii se ceartă şi vieţile lor (n.r. ale reprezentanţilor forţelor de ordine) sunt în pericol, să tragă pentru a ucide”, a spus Rodrigo Duterte în cadrul unui discurs televizat, potrivit sursei citate.

”Dacă faci probleme, te voi îngropa”, a amenințat președintele filipinez după ce un grup de persoane a manifestat, fără a avea autoizație, în Manila, pentru a primi ajutor din partea statului pentru a se putea descurca pe durata pandemiei.

Apărătorii drepturilor omului şi grupurile civile au denunţat joi declaraţiile preşedintelui filipinez, critici care s-au extins rapid pe reţelele sociale, unde hashtagul #OustDuterte (Înlăturaţi-l pe Duterte) a devenit Trend Topic.

În Filipine, țaă cu peste 100 de milioane de locuitori, s-au înregistrat 2.633 de cazuri de infectare cu coronavirus, numărul persoanelor decedate fiind de 107.

FOTO: Profimedia

citește și...