Germania are un plan inedit în lupta cu coronavirusul! Ce este „certificatul de imunitate”

02.04.2020, 10:48
Germania are un plan inedit în lupta cu coronavirusul! Ce este „certificatul de imunitate”
Germania are un plan inedit în lupta cu coronavirusul! Ce este „certificatul de imunitate”

Germania, una dintre țările destul de grav afectate de pandemia de coronavirus, are un plan inedit. Autoritățile se pregătesc să elibereze „certificate de imunitate”. 

Ce este „certificatul de imunitate”

Germania lucrează contra cronometru în pregătirea unui studiu la scară largă privind numărul de persoane care au dezvoltat deja anticorpi împotriva COVID-19, pentru a fi scutite de măsuri de izolare. Scopul este de a permite celor cu anticorpi să obțină un „certificat de imunitate”.

Centrul de Boli Infecțioase din Braunschweig se pregătește să efectueze sute de mii de teste de anticorpi pentru următoarele câteva săptămâni. Proiectul va supune 100.000 de voluntari la un test de sânge (dacă inițiativa este aprobată) pentru a vedea dacă au deja anticorpi împotriva virusului. Testul va fi repetat la intervale regulate pe un eșantion în creștere a populației, cu scopul de a monitoriza evoluția pandemiei, scrie Der Spiegel.

Dacă rezultatele sunt pozitive, s-ar putea evalua când acești oameni ar putea părăsi casa și, prin urmare, să meargă la muncă și să redeschidă școlile în siguranță, evitând infecțiile. Dacă multe sunt obținute în aceeași zonă, s-ar presupune că există o „imunitate a comunității”.

Multe țări din Uniunea Europeană consideră că aceste „pașapoarte de imunitate” ar putea fi o modalitate de a accelera revenirea la normalitate a unor persoane care au dezvoltat deja anticorpi contra coronavirusului, deși au ca prioritate ca acestea să fie destinate personalului medical.

Foto: Shutterstock

citește și...