Premierul Florin Cîțu, despre respectarea măsurilor de protecție. ”Este foarte important să purtăm mască în spațiul public”

03.03.2021, 15:02
Premierul Florin Cîțu, despre respectarea măsurilor de protecție. ”Este foarte important să purtăm mască în spațiul public”
Premierul Florin Cîțu, despre respectarea măsurilor de protecție. ”Este foarte important să purtăm mască în spațiul public”

Premierul României, Florin Cîțu,  a vorbit despre importanța respectării măsurilor de protecție în contextul pandemiei de coronavirus.

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații, miercuri, despre importanța purtării măștii de protecție și a respectării regulilor impuse pentru a scăpa de pandemia de coronavirus.

“Dacă vrem să avem o campanie de vaccinare de succes și vrem să scăpăm de pandemie trebuie să respectăm toate regulile impuse. Purtatul măștii în spațiul public, am văzut deja foarte foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască în spațiul public. Este foarte important să purtăm mască în spațiul public și fac un apel și la MAI. O să vorbesc cu domnul Lucian Bode să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători ai MAI care să-și facă treaba. Văd peste tot – pe stradă, în metrou – oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem așa ceva în acest moment, nu ne putem relaxa”, a declarat Florin Cîțu, citat de Digi24.

Un milion de persoane vaccinate în România

Campania de vaccinare în România a început în 27 decembrie 2020. România a ajuns miercuri, 3 martie, la un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19, persoana cu numărul un milion fiind o femeie de peste 80 de ani. „Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion. Ținta era să avem un milion până la finalul lui martie, dar am mers mai repede. În martie vom primi 6 milioane de doze, iar procesul de vaccinare va fi accelerat”, a declarat premierul Florin Cîțu.

“Rămâne ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați în septembrie. Campania de vaccinare merge bine. Suntem în top în Europa, în primele trei locuri“, a mai spus premierul României.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost administrate 1.603.179 de doze unui număr de 983.997 de persoane, dintre care 364.814 cu o doză, iar 619.183 – şi cu doza a doua. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat într-o conferință de presă cum vor proceda cei care doresc să se înscrie pentru vaccinare începând din 15 martie. Din această dată vor fi deschise liste de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare, liste pe care se vor putea înscrie inclusiv persoanele eligibile pentru etapa a treia de vaccinare. Prioritate vor avea în continuare persoanele vulnerabile și angajații din sectoarele esențiale. Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, imunizarea efectivă a populației generale va începe după jumătatea lunii aprilie.

citește și...