Prăjitură de post cu morcovi. Este o rețetă simplă, rapidă și foarte ușor de făcut

14.12.2021, 17:35

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert de post, atunci trebuie să încerci această prăjitură. Prăjitura de post cu morcov este o rețetă simplă, rapidă și foarte ușor de făcut.

Prăjitură cu morcov și mere, de post este o rețetă simplă, care însă va fi pe placul tuturor de la masă. Îţi recomandăm să încerci reţeta de prăjitură de post cu morcov.

Ingrediente

Ingrediente prăjitură cu morcovi:

  • 320 ml lapte de soia (neîndulcit); 1 lingură semințe de in (sau chia);
  • 3 linguri apă; 1 lingură oțet de mere;
  • 200 g făină; 60 g nucă de cocos;
  • 1 linguriță praf de copt; un praf bicarbonat de sodiu;
  • 2 lingurițe scorțișoara; 70 g unt de cocos; 200 g zahăr;
  • esență de vanilie;
  • 2 morcovi rași; 1/2 conservă ananas; un praf sare.

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 g unt de cocos;
  • 1 lingură zeamă de lămâie;
  • esență de vanilie;
  • 1/2 linguriță oțet de mere;
  • 300 g zahăr pudră;
  • 2 linguri lapte de soia.

Mod de preparare:

Pregătirea blatului:

Potrivit retetepractice, se combină laptele de soia cu oțetul de mere și se amestecă. Se lasă deoparte pentru 5-10 minute. Se hidratează semințele de in sau chia în 3 linguri de apa și se pun la frigider pentru 10 minute. Între timp, se combină făina cu nucă de cocos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoară și praful de sare. Separat, se bate zahărul cu untul de cocos, apoi se adaugă laptele de soia și semințele hidratate.

Se încorporează ingredientele lichide în cele uscate, se adaugă morcovul și ananasul tocat cât mai mărunt. Se toarnă compoziția într-o tavă și se pune la cuptorul preîncalzit pentru 20 de minute, la 180 grade.

Pregătirea cremei:

Pentru cremă, se combină untul de cocos cu zeamă de lămâie, oțetul, esența de vanilie, apoi se adaugă treptat zahărul pudră, în timp ce mixezi. După ce se obține o consistență omogenă, se subtiază puțin cu 1-2 linguri lapte de soia. Taie blatul în 2 pe înălțime, dacă prăjitura a ieșit suficient de înaltă și întinde 1/2 cantitatea de cremă între blaturi, iar cealaltă jumătate întinde-o deasupra. Dacă blatul nu e suficient de gros pentru a fi înjumătățit, întinde glazura doar deasupra acestuia.