Poiana Brașov, luată cu asalt, în acest weekend, de Ziua internațională a munților

11.12.2021, 18:57
Poiana Brașov, luată cu asalt, în acest weekend, de Ziua internațională a munților

Cea mai căutată staţiune de munte în acest weekend este Poiana Braşov. Românii au profitat de vremea frumoasă, iar sâmbătă staţiunea s-a umplut. Înainte de sărbători, restricțiile anti-COVID s-au relaxat pentru ca românii să poată profită de timpul liber.

De Ziua internațională a munților, românii celebrează la munte, bucurându-se de aer curat și de peisaj.

Mai mult, gradul de rezervare a locurilor pentru sărbători este undeva la 70%. Referitor la ofertele pentru perioada Revelionului, într-un hotel de cinci stele, tariful este de 1400 euro / persoană, pachet 4 nopți cazare, cine festive, mic dejun și acces la facilitățile spa. Pentru un pachet similar într-un hotel de 4 stele, format din patru nopți de cazare, demipensiune și program special pentru copii, dintr-un 875 euro / persoană, potrivit observatornews.ro.

 

Cod portocaliu de ninsori abundente la munte

ANM a emis sâmbătă un Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol la munte, care vizează 13 județe.

La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Începând de duminică (12 decembrie) în Banat, precum și în vestul și sudul Crișanei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

11 decembrie: Ziua internațională a muntelui

În 11 decembrie este celebrată Ziua internațională muntelui. Tema anului 2020: „Biodiversitatea montană”.

Ziua aniversară a fost instituită în 2003 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) prin Rezoluţia 57/245 şi are ca scop încurajarea comunităţii internaţionale de a organiza evenimente la toate nivelurile pentru a sublinia importanţa dezvoltării durabile a zonei montane, informează Agerpres.

Turismul montan atrage aproximativ 15 până la 20% din turismul global. Turismul, însă, este unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia de Covid-19, afectând economiile, mijloacele de trai, serviciile publice şi oportunităţile de pe toate continentele. În munţi, restricţiile pentru gestionarea pandemiei cu noul coronavirus au agravat şi mai mult vulnerabilităţile comunităţilor montane.

Această criză poate fi văzută ca o oportunitate de a regândi turismul montan şi impactul acestuia asupra resurselor naturale şi a mijloacelor de trai, pentru a-l gestiona mai bine şi pentru a-l valorifica pentru un viitor mai rezistent, mai ecologic şi mai favorabil incluziunii.

 

 

citește și...