Pfizer și Moderna au anunțat că vor dezvolta noi vaccinuri! Care este motivul pentru care companiile farmaceutice vor face acest lucru

01.02.2021, 13:57
Pfizer și Moderna au anunțat că vor dezvolta noi vaccinuri! Care este motivul pentru care companiile farmaceutice vor face acest lucru
foto: shutterstock

Oamenii de știință din întreaga lume au început să lucreze la dezvoltarea unuia sau mai multor vaccinuri împotriva COVID-19 încă de la declanșarea pandemiei. 

Primele companii farmaceutice care au dezvoltat un vaccin care să ofere protecție populației împotriva coronavirus au fost Pfizer și Moderna.

Luni, 1 februarie, laboratorul german BioNTech și compania americană Pfizer au anunțat că vor putea furniza până la 75 de milioane de doze suplimentare în al doilea trimestru al anului, scrie economica.net.

Pfizer și Moderna vor produce noi vaccinuri

În plus, Pfizer și Moderna au anunțat că vor dezvolta noi vaccinuri pentru lupta împotriva COVID-19. Companiile au dezvăluit că lucrează la producerea vaccinurilor și ar putea să își dovedească eficiența împotriva noilor tulpini de coronavirus.

Noile doze de rapel ar putea fi disponibile în lunile următoare. Totodată, companiile farmaceutice au precizat că vaccinurile disponibile pentru imunizarea populației în prezent rămân eficiente în continuare.

‘De fiecare dată când apare o nouă variantă, ar trebui să putem testa dacă vaccinul nostru este sau nu eficient. Odată ce vom descoperi ceva care nu este la fel de eficient, vom putea foarte, foarte repede să putem produce o doză de rapel care va fi o mică variație a vaccinului actual’, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

De ce vaccinarea nu garantează eliminarea virusului 

Mai mult de atât, Moderna va test un nou tip de rapel, care va conține trei doze, nu două precum cel produs în prezent. Serul va fi produs pentru a oferi protecție împotriva tulpinilor sud-africane ale virusului.

Oficialii Pfizer au mai dezvăluit că vaccinarea nu garantează eliminarea virusului după imunizarea cu serul anti-Covid, însă sunt și vești bune.

Există posibilitatea de a dezvolta o formă mult mai ușoară în cazul unei ulterioare infectări cu SARS-CoV-2. De asemenea, produsele farmaceutice ar putea transforma Covid-19 într-o boală comună, precum gripa sezonieră.

citește și...