Peste 2.000 de români nu au mers să se vaccineze pentru a doua oară. Florin Cîțu: ‘Este foarte important să facem rapelul’

07.02.2021, 10:43
Peste 2.000 de români nu au mers să se vaccineze pentru a doua oară. Florin Cîțu: 'Este foarte important să facem rapelul'
Peste 2.000 de români nu au mers să se vaccineze pentru a doua oară. Florin Cîțu: 'Este foarte important să facem rapelul'/ foto: captura video

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a precizat că românii care au primit prima doză de vaccin nu s-au mai prezentat pentru rapel. 

‘Sunt, pe de o parte, explicațiile date de o parte dintre persoane, că au fost diagnosticate cu SARS-Cov-2 după doza unu, de asemenea, sunt persoane care probabil au amânat din diverse motive.

Însă nu putem spune că acele persoane nu se vor prezenta pentru doza de rapel. Există această diferență de circa 2.000 de persoane. Intenția noastră este să nu rămână nevaccinați cu doza de rapel’, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinței de presă.

Peste 2.000 de români nu s-au prezentat la rapel

Și premiul României, Florin Cîțu, a ținut să tragă un semnal de alarmă în acest sens. Premierul a primit sâmbătă, 6 februarie, a doua doză de rapel. Până în prezent, 2.000 de români nu au onorat şi a doua programare pentru vaccinare.

Prima doză de ser contra coronavirusului i-a fost administrată pe 16 ianuarie, tot la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Militar „Dr. Carol Davila”.

‘La fel de uşor ca prima oară, deci fără niciun fel de problemă. Este foarte important să facem rapelul, toată lumea să înţeleagă că este important să facem şi al doilea vaccin, pentru că fără al doilea vaccin, tot ce am făcut până acum, toate eforturile noastre au fost degeaba’, a declarat Florin Cîțu, scrie stirileprotv.

Țara noastră ar putea produce vaccinul anti-coronavirus

Mai mult de atât, premierul a declarat că România va încerca să producă vaccinul anti-COVID, la Institutul Naţional de Cercetare Cantacuzino.

‘Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare în urma unor întrebări, adresată Comisiei Europene, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta e varianta pe care mergem noi’, a mai adăugat premierul.

În țara noastră a ajuns și prima tranșă din vaccinul Astra Zeneca. Este vorba despre 81 de mii de doze din cele 1,3 milioane comandate până la sfârşitul lunii martie.

Produsul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România. De două zile, în ţara noastră este administrat şi serul Moderna. Până acum, peste 630.000 de români au fost vaccinați.

citește și...