Peste 1.000 de călugări de la Muntele Athos, infectați cu coronavirus

16.09.2021, 11:20
Peste 1.000 de călugări de la Muntele Athos, infectați cu coronavirus
Peste 1.000 de călugări de la Muntele Atos, infectați cu coronavirus

Mai mult de o mie de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în rândul călugărilor de pe Muntele Athos, iar opt dintre ai au murit, potrivit greekcitytimes.com., citat de Hotnews. În ultima perioadă de timp, a fost înregistrată o creştere importantă a numărului de infecţii în mănăstirile din Grecia.

Focar de COVID-19 la Muntele Athos. Peste 1.000 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în rândul călugărilor de la Muntele Athos. Opt dintre aceștia au murit.

Potrivit unui material al televiziunii elene SKAI, a fost înregistrată o creştere importantă a numărului de infecţii în mănăstirile din Grecia, cu mii de cazuri între călugări, mai multe zeci dintre ei fiind internaţi în unităţile de terapie intensivă, relatează Hotnews.

Peste 1.000 de călugări de la Muntele Athos, infectați cu coronavirus. 50% din populație, infectată

Muntele Athos este o zonă de interes deosebit, aici 50% din populaţie fiind infectată. În mănăstirea Petrinou Dasou din Thessaly a fost înregistrat un deces asociat COVID-19. 25 de persoane au fost spitalizate. Câteva dintre persoanele internate provin de la mănăstirea Meteora. În Agios Nektarios din Aegina, au fost înregistrate 16 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, iar în mănăstiri din Evros şi Evia a fost confirmat câte un deces.

Printre mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au fost vaccinaţi.

citește și...