Pensia modică pe care o primește de la stat Jean Paler! Cu cât trăiește lunar actorul

08.08.2021, 14:37
Pensia modică pe care o primește de la stat Jean Paler! Cu cât trăiește lunar actorul
Pensia modică pe care o primește de la stat Jean Paler! Cu cât trăiește lunar actorul

Jean Paler a dezvăluit ce sumă mizeră primește lunar de la stat. După mai bine de 40 de ani de carieră, actorul încasează o sumă modică.

După pandemie, el a decis să se mute la munte, la Sinaia, însă problemele financiare îi dau mari bătăi de cap, mai ales pe timpul iernii.

Pensia modică pe care o primește de la stat Jean Paler

”După 43 de ani de carieră, 840 de lei. Reușesc să-mi cumpăr cam trei sferturi din medicamentele de care am nevoie și fără de care nu pot să trăiesc. Am fugit de la București, am pendulat între teatrele de revistă și am stat în București aproape 50 de ani”, a declarat Jean Paler, pentru Antena Stars.

Jean Paler a suferit în 2012 un infarct, dar şi o operaţie la inimă, în mai 2019.

‘Inima mea mai funcționează doar 30%, doctorul Chioncel mi-a spus că pot să mor dacă nu mi se montează de urgență un defibrilator, un dispozitiv electronic care reglează ritmul inimii. Sunt foarte speriat. Vreau să revin pe scenă, să mai fac ceva bani pentru tratamente. Cu acest defibrilator mai am șansa să trăiesc, trebuie să țin un regim strict, să iau multe medicamente’, mărturisea actorul, notează Click!

În perioada pandemiei de coronavirus, Jean Paler a stat mai mult în casă. 

‘Sunt pensionar și am 67 de ani. Vă întreb, pe ce principii s-a dat legea ca cei trecuți de 65 de ani să stea în casă și au voie doar 2 ore (11.00-13.00) să iasă din casă? Covid-19 ăsta are limită de vârstă? Pe ăla de 64 de ani sau mai tânăr nu-l ia? Căci din declarațiile și tot ce arată la televiziuni sunt de toate vârstele îmbolnaviți cu Covid 19. Deci care e criteriul de vârstă fixă de 65 ani și peste?

Apoi, dacă sunt singur și nu am pe nimeni, bolnav cardiac cronic (ultim grad) am nevoie de alimente, de medicamente, pe care trebuie să le cumpăr, nu pot coborî sa le iau, făcând foamea și ducând lipsa strictului necesar decât așteptând ca pușcăriașii ora de ieșire la aer. Cine a gândit această lege, înainte de a o pune în practică, nu s-a gândit la cei neajutorați’, a declarat supărat Jean Paler.

citește și...