Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit. Patrupedul a dat naştere de-a lungul vieţii la 32 de căţei

07.10.2022, 15:23

Pebbles, care deținea titlul de cel mai bătrân câine în viață din lume, a murit. Avea 22 de ani. Animalul de 1,5 kilograme a murit luni din cauze naturale – la câteva luni distanță de a împlini 23 de ani, potrivit Guinness World Records. Pebbles și-a petrecut ultimele clipe în casa ei din Carolina de Sud, alături de stăpânii Bobby și Julie Gregory.

“A fost o onoare pentru noi să avem binecuvântarea de a-l avea ca animal de companie și ca membru al familiei”, a scris Julie Gregory într-un comunicat de presă.

Pebbles s-a născut la 28 martie 2000, în New York. Guinness World Records a confirmat că animalul era cel mai bătrân din lume în luna mai, transmite The Guardian.

“A fost dragoste la prima vedere”

În anul 2000, familia căuta un câine de rasă mai mare pe care să-l adopte, când au găsit-o pe Pebbles.

“Sărea și lătra atât de mult la Bobby încât acesta nu a avut de ales decât să o ia în brațe”, a declarat Julie pentru Guinness. “A fost dragoste la prima vedere”.

Pebbles a dat naştere la 32 de căţei

Pebbles a trăit o viață lungă și plină de dragoste, a spus familia ei – menționând că își petrecea zilele ascultând muzică country, dormind până la ora 5 după-amiaza și încercând mâncăruri noi. Potrivit Guinness, medicul veterinar a pus-o pe Pebbles la o dietă cu hrană pentru pisici în ultimii 10 ani din viața ei, dar a reușit să se răsfețe ocazional – cum ar fi atunci când a primit coaste pentru a 22-a aniversare.

“Și-a petrecut zilele bucurându-se de muzică country și fiind iubită”, a scris Julie Gregory, adăugând că cățelușa “a fost răsfățată”.

Pebbles a dat naştere de-a lungul vieţii la 32 de căţei, cu partenerul ei, Rocky, se arată în comunicatul de presă. Rocky a murit în 2016, dar cei doi “au împărțit mulți ani de companie”.

“A avut un impact asupra tuturor celor pe care i-a întâlnit”, a scris Julie Gregory. “Nu a existat niciodată cineva care să o fi întâlnit pe Pebbles care să nu o iubească. Ne va lipsi foarte mult”.

citește și...