Patinatoarea Alexandra Trusova, după scandalul de dopaj în care este implicată. „Urăsc acest sport! Nu voi mai patina niciodată!”. Sportiva a ratat medalia de aur la Beijing

19.02.2022, 11:03
Patinatoarea Alexandra Trusova, după scandalul de dopaj în care este implicată. „Urăsc acest sport! Nu voi mai patina niciodată!”. Sportiva a ratat medalia de aur la Beijing

Presiunea care cântărește asupra patinatorilor artistici adolescenți a fost prea evidentă joi, când medaliata cu argint Alexandra Trușova a izbucnit în lacrimi înainte de ceremonia podiumului după proba individuală feminină de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Alexandra Trusova a izbucnit în lacrimi după ce a ratat medalia de aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Patinatoarea artistică rusă Alexandra Trusova a câștigat joi o medalie de argint la Jocurile Olimpice de iarnă – dar se pare că nu a avut strălucire.

Prima patinatoare care a realizat cinci sărituri cvadruple.

Rusoaica în vârstă de 17 ani, care a încercat cinci sărituri cvadruple pe Stadionul Capital Indoor, a ratat aurul cu 4,22 puncte, după ce juriul a favorizat patinul liber al compatriotei ei Anna Şcerbakova.

Cu două zile mai devreme, la programul scurt, a obţinut un scor de 74,60, iar la total a avut cu 4,22 puncte mai puţin decât compatrioata sa Anna Shcherbakova, care a câştigat aurul (255.95 puncte faţă de 251.73 la total) Sportiva  s-a clasat a doua la concursul feminin de patinaj artistic, de la Jocurile Olimpice de la Beijing. Pe locul trei s-a clasat japoneza Kaori Sakamoto, cu 79.84 la programul scurt şi 153.29 la liber (total 233.13).

„Urăsc acest sport! Nu voi mai patina niciodată!”

„Toată lumea are o medalie de aur, toată lumea, dar nu eu. Urăsc patinajul. Nu-mi place. Urăsc acest sport. Nu voi mai patina niciodată. Niciodată”, a spus Trusova în timp ce a părăsit pentru scurt timp din vizor Eteri Tutberidze, care o antrenează pe ea, Şcerbakova și Valieva.

“Este imposibil. Așa ar trebui să fie acum.”

De ce a plâns Alexandra Trusova

Trusova, medaliată cu bronz la campionatele mondiale, a detaliat în conferința de presă post-eveniment.
„Nu am câștigat evenimente majore de trei ani. Întrebată de ce a plâns, Trusova a spus: „Doar pentru că. am vrut să plâng, așa că am plâns. Am stat trei să, ptămâni singură fără mama, câinii mei. Așa că plâng.”

Patinatoarea Kamila Valieva, scandal de dopaj

Cu toată atenția asupra sportivei Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, care în urma unui scandal de dopaj a alunecat pe gheață și a căzut pe locul patru după ce a ajuns în fruntea clasamentului în programul scurt, momentul de disperare al lui Trușova aproape a trecut neobservat.

Patinatoarea Kamila Valieva s-a aflat în centrul atenţiei în ultima perioadă, după ce a ieşit pozitivă la trimetazidină, o substanţă interzisă. Valieva a ratat 5 sărituri în timpul programului liber şi a încheiat pe locul 5. În cele din urmă, sportiva de 15 ani a terminat pe poziţia a 4-a la general.

Antrenoarea a criticat-o dur pe Kamila Valieva

Eteri Tutberidze a întâmpinat-o cu cuvinte duri pe eleva sa, aflată cu ochii în lacrimi la ieșirea de pe gheață.

„De ce nu te-ai luptat? De ce ai cedat? Explică-mi, de ce?!”, a strigat Eteri Tutberidze către Kamila Valieva.

Thomas Bach, Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), s-a arătat extrem de furios când a auzit vorbele dure transmise de Eteri Tutberidze.

„Când am văzut cum e întâmpinată de anturajul ei, mi s-a părut un tratament foarte rece, înfricoșător. Tot ce am văzut nu mă face să am încredere în apropiații Kamilei, nici în ceea ce privește trecutul ei, nici în ceea ce privește viitorul.”, a spus Thomas Bach.

Trusova, Valieva şi Shcherbakova sunt antrenate de Eteri Tutberidze, una din cele mai contestate antrenoare din lumea patinajului artistic.
citește și...