Pasagerii unui avion, daţi jos după îmbarcare. Co-pilotul a fost luat direct din cabină şi înrolat în armată. “Toată lumea era în stare de șoc”

15.10.2022, 13:40

Pasagerii unui avion care trebuia să plece din Rusia spre Turcia au fost dați jos din aeronavă imediat după îmbarcare. Co-pilotului i-ar fi fost interzis să părăsească țara chiar înainte de decolare pentru că fusese mobilizat, informează mkset.ru. Potrivit pasagerului Vadim, avionul de la Ufa la Antalya al companiei aeriene AzurAir a decolat nouă ore mai târziu, după ce co-pilotul avionului a fost dus la biroul militar de înrolare.

Site-ul rusesc Mash este cel care relatează despre incidentul de pe Aeroportul Internațional Ufa din Bashkortostan, în Rusia. Avionul era plin de turiști care se îndreptau spre Antalya, în Turcia. Pasagerii aflați la bord au declarat pentru Mash că au așteptat în interiorul avionului timp de două ore fără ca acesta să decoleze.

În cele din urmă, a fost anunțat prin difuzoare că zborul a fost anulat din cauza mobilizării din Rusia: “Din cauza mobilizării și a interdicției ulterioare de a trece granița pentru copilot, decolarea a fost anulată. Vă rugăm să părăsiți avionul.”, scria în mesaj.

Co-pilotul aeronavei a primit ordin de mobilizare în armata rusă

Potrivit informațiilor preliminare, potrivit pasagerilor, co-pilotul a primit citația când se afla încă acasă, dar nu s-a prezentat la înregistrarea militară și nu a informat pe nimeni despre aceasta, ceea ce a dus la interdicția de a trece frontiera.

Unul dintre pasagerii acelui zbor ar fi relatat despre incidentul neobișnuit pe rețelele de socializare. Potrivit pasagerului Vadim, avionul de la Ufa la Antalya al companiei aeriene AzurAir a decolat nouă ore mai târziu, după ce co-pilotul avionului a fost dus la biroul militar de înrolare fiind ridicat efectiv de la bordul aeronavei.

“Toată lumea era în stare de șoc. A fost o mizerie”

“Toată lumea era în stare de șoc. A fost o mizerie, a venit biroul de înrolare pentru co-pilot. Trebuia să decolam pe 30 septembrie la 5:20 dimineața, dar am decolat abia la 14:00 ora Ufa. La început am așteptat două ore, apoi am fost trimiși cu toții la hotelurile noastre. La difuzor era un anunț: ‘Din cauza mobilizării și a interdicției ulterioare de trecere a frontierei pentru co-pilot, decolarea este anulată. Vă rugăm să părăsiți avionul'”, a fost mesajul postat de unul dintre pasageri pe reţelele de socializare.

De menționat că serviciul de presă al Azur Air a confirmat pentru RBC că a existat un astfel de incident, precizând că copilotul a fost într-adevăr oprit de polițiștii de frontieră. În schimb, zborul de la Ufa la Antalya a fost operat de un pilot de rezervă. Cu toate acestea, pilotul, care a primit somația, a revenit la zbor în câteva zile, a adăugat sursa RBC de la Azur Air.

Serviciul de presă al aeroportului din Ufa nu a dorit să comenteze situația, dar a sesizat compania aeriană. Mkset a solicitat serviciului de presă al companiei aeriene AzurAir un comentariu cu privire la această situație.

Un funcționar al primăriei Moscovei a murit pe front

Un funcționar al primăriei Moscovei, care a fost mobilizat la sfârșitul lunii septembrie și trimis imediat pe front, a fost ucis în războiul cu Ucraina. Acest lucru este declarat de Cenzor.NЕТ cu referire la Meduzа.

Alexei Martynov, în vârstă de 28 de ani, care era șeful unui departament din cadrul guvernului moscovit, a fost mobilizat pe 23 septembrie și a murit pe 10 octombrie.

“În tinerețe am servit în regimentul Semionovski. Zero experiență de luptă. A fost trimis pe front”, se arată în material.

Rusia a închis granița de ieșire din țară pentru toți cei care au fost mobilizați pentru a servi în războiul împotriva Ucrainei.

Președintele Vladimir Putin a declarat vineri, în timpul unei conferințe de presă la Astana, în Kazahstan, că 220.000 din cei 300.000 de rezerviști din Rusia au fost mobilizați. Dintre aceștia, 33.000 sunt dislocați în unități militare. În total, 33.000 dintre ei sunt deja în unități militare, iar 16.000 sunt implicați în operațiunea militară din Ucraina, a precizat Putin.

În ultimele săptămâni, mii de bărbați și femei au fugit din Rusia, pentru că nu vor să fie mobilizați în războiul din Ucraina. Turcia se numără printre țările în care au fugit bărbații apți de muncă.

 

citește și...