Până unde ne putem deplasa în afara orașului fără declarația pe propria răspundere. Lista completă a zonelor

17.05.2020, 12:54
Până unde ne putem deplasa în afara orașului fără declarația pe propria răspundere. Lista completă a zonelor
FOTO: www.afisurban.com

După data de 15 mai, România a intrat în stare de alertă, pentru o perioadă de 30 de zile. Premierul Ludovic Orban a declarat că se va menține declarația pe propria răspundere pentru persoanele care părăsesc localitatea de domiciliu.

Până unde ne putem deplasa în afara orașului fără declarația pe propria răspundere

De asemenea, sunt și vești bune pentru români! Aceștia vor putea circula în localitate, dar și în zonele metropolitane, fără a avea asupra lor declarația pe propria răspundere.

Cum se definește zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa?

Din zona metropolitană fac parte localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș. Zona metropolitană a Municipiului București include întreg teritoriul județului Ilfov.

Zona Metropolitană Bucureşti cuprinde astfel următoarele localităţi: Periş, Ciolpani, Gruiu, Nuci, Snagov, Baloteşti, Moara Vlăsiei, Grădiştea, Buftea, Corbeanca, Otopeni, Tunari, Dascălu, Petrăchioaia, Mogoşoaia, Chitila, Ştefăneştii de Jos, Afumaţi, Găneasa, Voluntari, Dragomireşti Vale, Chiajna, Dobroeşti, Pantelimon, Brăneşti, Cernica, Glina, Popeşti Leordeni, Berceni, Vidra, Copăceni, Jilava, 1 Decembrie, Dărăşti Ilfov, Măgurele, Bragadiru, Cornetu, Clinceni, Domenşti şi Ciorogârla.

În afara zonelor metropolitane, este necesară declarația pe propria răspundere.

Modelul de declarație poate fi descărcat de AICI.

citește și...