Ce spune Nelu Tătaru despre declarația pe propria răspundere după 15 mai: “Sunt adeptul declarației verbale”

12.05.2020, 09:33
Ce spune Nelu Tătaru despre declarația pe propria răspundere după 15 mai: Sunt adeptul declarației verbale
Ce spune Nelu Tătaru despre declarația pe propria răspundere: "Sunt adeptul declarației verbale"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că este adeptul declaraţiei verbale pe propria răspundere, după data de 15 mai, atunci când o persoană iese din localitatea de domiciliu.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, luni, că după 15 mai, când va expira starea de urgență, deplasările în afara localității vor trebui să fie limitate și bine justificate și se vor face în baza unei „declarații verbale”.

”Motivul temeinic rămâne, rămâne varianta declaraţiei scrise sau cea a declaraţiei verbale. Sunt adeptul declaraţiei verbale pentru că trebuie să facem acea trecere de conştiinţă de pe partea medicală pe cetăţeanul de rând. Dar putem avea în vedere şi cealaltă variantă, a declaraţei pe propria răspundere, decizia este a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Suntem într-un moment în care, dacă după două luni de zile nu am înţeles că într-adevăr a fost ceva deosebit cu care nu ne-am mai întâlnit şi nu s-a terminat, atunci s-ar părea că trebuie impuse şi alte restricţii, cum ar fi o declaraţie pe proprie răspundere pentru a părăsi localitatea. Sunt opinii în discuţie, CNSSU va fi cel care va decide. Personal mizez pe conştiinţa personală a fiecăruia şi atunci să ne putem să ne asumăm lucrurile pe care le facem”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit click.ro.

citește și...