Ordonanță militară 10: circulația seniorilor, extinsă / zboruri anulate încă 14 zile

27.04.2020, 19:41
Ordonanță militară 10: circulația seniorilor, extinsă / zboruri anulate încă 14 zile
foto: shutterstock

Luni seară, 27 aprilie, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a susținut o declarație de presă, în care a anunțat o nouă ordonanța militară, cea cu numărul 10.

Ordonanță militară 10: circulația seniorilor, extinsă / zboruri anulate încă 14 zile

În România a fost decretată starea de urgență pe 16 martie și prelungită în 14 aprilie pentru încă o lună.

După două luni de la primul caz confirmat de coronavirus în România, bilanțul este unul dramatic. Peste 11.000 de infectați și 631 de morți din cauza virusului din China.

Ordonanță militară 10 presupune că persoanele care au împlinit 65 de ani pot circula de la 7-11, 19-22, deplasări pentru bunuri, din motive justificate. Iată declarația integrală a lui Marcel Vela:

‘Încep prezentarea ordonanței numărul 10 mulțumindu-vă. Ne apropiem de normalitate. Punctez că MAI vă e partener, luptă pentru dumneavoastră împotriva coronavirus. Știu că e greu, dar trebuie să întărim protecția în fața acestui inamic. Obligațiile respectate acum conduc în viitor la normalitate. 

O veste bună pentru persoanele de peste 65 de ani – circulaţia este permisă în afara locuinţei în următoarele situaţii – indiferent de intervalul orar – în interes profesional, pentru asistenţă medicală ce nu poate fi amânată sau realizată de la distanţă, incusiv tratamente oncologice, dializă folosind mijloace de transport ale familiei sau sanitare, pentru lucrări agricole sau comercializarea produselor’, a anunțat Ministrul de Interne.

De asemenea, vor fi suspendate anumite zboruri din Spania și Italia încă 14 zile.

‘O altă măsură care ține de suspendarea unor zboruri:Am decis că va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor către și din Spania pentru 14 zile, începând cu 28 aprilie, pentru că expira perioada. Austria, Belgia, Olanda, Turcia, Iran. Din aceste țări către România pentru 13 zile, începând cu data de 2 mai, până pe 14 mai inclusiv. Am prelungit suspendarea zborurilor spre Italia pentru 12 zile. Intră și cele din Franța și Germania, începând cu data de 5 mai, până pe 14 mai, inclusiv’, a mai zis Vela.

citește și...