Operele de artă din fosta vilă a lui Columbeanu au fost distruse. ‘Totul e scrum. Paguba e de 2-3 milioane de euro’

03.11.2020, 11:29
Operele de artă din fosta vilă a lui Columbeanu au fost distruse. 'Totul e scrum. Paguba e de 2-3 milioane de euro'
Operele de artă din fosta vilă a lui Columbeanu au fost distruse. 'Totul e scrum. Paguba e de 2-3 milioane de euro'

Fosta vilă a lui Irinel Columbeanu a luat foc sâmbătă, 31 octombrie, iar majoritatea operelor de artă din interior au fost distruse.

Paguba se ridică la 2-3 milioane de euro, potrivit declarațiilor directorului Regatta Real Estate, care se ocupa de vânzarea locuinței impresionante.

Irinel Columbeanu și-a pierdut vila în 2009, din cauza datoriilor mari la bănci. În casă se aflau numeroase opere de artă. Din păcate, acestea au fost mistuite de flăcări.

La cât se ridică pagubele incendiului

În urmă cu două săptămâni, vila cu 15 dormitoare fusese pusă în vânzare de noul proprietar, cu prețul de 3 milioane de euro. De asemenea, aceasta putea fi şi închiriată pentru 15.000 de euro pe lună. Din nefericire, casa a ars din temelii în urmă cu doar câteva zile.

‘Marți la ora două trebuia să mă văd cu noii proprietari și să semnez, dar am amânat o săptămână. Apoi, sâmbătă m-a sunat cineva să îmi spună că arde vila. Din păcate, incendiul a fost prea puternic și e totul scrum. A rămas doar partea de la intrarea, în rest e căzut totul. Podeaua dintre parter și subsol, mbila și picturile murale au ars complet, a fost salvata doar o sculptura. Mare lucru nu a rămas. Estimez paguba undeva la 2-3 milioane de euro. A mai rămas un teren cu construcții anexe’, a declarat Eduard Mircea Uzunov pentru Click!

În fosta casă a lui Irinel Columbeanu se afla sculptura ”Echilibru”, dar și fresca, ambele semnate Sabin Bălașa. Acestea nu au mai putut fi salvate în urma incendiului.

Din informațiile prezentate de pompieri, incendiul a izbucnit de la subosol, acolo unde erau mai multe echipamente tehnice, și a cuprins rapid parterul și etajul, pe o suprafață de 1.000 mp

A pierdut vila din cauza datoriilor

În prezent, fostul milionar stă cu chirie într-un apartament din Colentina, după ce a pierdut tot din cauza datoriilor către bănci. Irinel Columbeanu a învățat să se gospodărească, să își facă mâncare și să își conducă mașina singur.

Eduard Mircea Uzunov, preşedintele Regatta Real Estate, a precizat că vila din Izvorani este scoasă la vânzare de ani buni.

‘Da, vila de la Snagov se poate cumpăra sau închiria. Nu aş vrea să fie marketată drept “palatul de la Izvorani”, mai ales că de opt ani nu se mai află în proprietatea lui Irinel Columbeanu. Imobilul arată foarte bine, este spaţios şi se poate închiria pentru preţul de 15.000 de euro. A cui este acum, din păcate, nu vă pot comunica. Vă mulţumesc!’, a confirmat Uzunov pentru Click!

citește și...