„Oh, da, chiar acolo!”. Aceste coșuri de gunoi transmit mesaje cu tentă erotică persoanelor care își aruncă deșeurile

11.06.2022, 14:09

„Aaah, a fost foarte bun”, „întoarce-te curând și fă-o din nou” și „Mmmm, mulțumesc”. Nu este ceea ce crezi tu. Sunt mesaje audio difuzate de coșurile de gunoi din orașul Malmo, din sudul Suediei, unde autoritățile au schimbat recent vocea de la un bărbat la cea a unei femei senzuale. Anterior, vocea care le mulțumea oamenilor pentru că și-au aruncat gunoiul era un bărbat, care transmitea mesaje erotice.

Autorităţile din orașul suedez Malmo au montat coșuri de gunoi stradale care nu doar că vorbesc, dar par şi foarte mulţumite atunci când sunt utilizate.

Ca parte a unei campanii de curățare, orașul de pe litoral Malmö și-a programat coșurile de gunoi de înaltă tehnologie pentru a detecta când gunoiul este aruncat și pentru a oferi feedback pozitiv, potrivit The Local. Oficialii speră astfel să crească numărul celor care folosesc coșurile de gunoi.

Coșuri de gunoi cu mesaje cu tentă erotică

Strategiile de acest tip nu sunt o noutate pentru locuitorii din Malmo. Orașul e renumit pentru inițiative prietenoase cu mediul care au reușit să aducă, în timp, orașul în topul celor mai sustenabile locuri de trai.

Recipientele pot striga: „Doar la stânga!” și, „Întoarceți-vă curând și faceți asta din nou!”

„Este o modalitate nouă, plină de umor”

Discuția fierbinte este menită să creeze o conversație despre importanța păstrării curate a spațiilor publice, a spus Marie Persson, șefa departamentului de drumuri al orașului.

„[Este] o modalitate nouă, plină de umor, de a transmite mesajul nostru”, a declarat Persson pentru ziarul Sydsvenskan.

„Propozițiile fac parte din intenția campaniei de a determina mai mulți oameni să vorbească despre cel mai murdar lucru care există: aruncarea gunoiului. Lucrurile care ajung pe străzile, piețele și marea noastră.”

Orașul a cumpărat 18 dintre „coșurile de gunoi avansate” în 2017 și doar două vorbesc până acum cu o voce seducătoare, a spus ea.

citește și...