Octavian Strunilă a abandonat Facultatea de Management ca să ajungă actor. ”Nu am spus nimănui, nici măcar prietenilor sau părinților”

25.04.2021, 12:41
Octavian Strunilă a abandonat Facultatea de Management ca să ajungă actor. ”Nu am spus nimănui, nici măcar prietenilor sau părinților”
Octavian Strunilă a abandonat Facultatea de Management ca să ajungă actor. ”Nu am spus nimănui, nici măcar prietenilor sau părinților”

Octavian Strunilă a scos la iveală amănunte mai puțin știute din viața sa.

Octavian Strunilă este un cunoscut actor de la noi. A jucat în numeroase seriale TV, dar a prezentat și emisiuni. Despre cum a ajuns să fie actor a povestit acesta pentru life.ro.

”Pe mine m-au convins de mic spectacolele de teatru TV. Fiind la Dorohoi, la atâția kilometri distanță de primul teatru, nu am avut contact cu marii actori decât prin acea zi de marți – dacă nu greșesc – când se dădeau spectacole de teatru pe TVR 1. Mai târziu am venit în București și am dat la Facultate la management. Am venit la teatru, am văzut „Regina Mamă” – eram așa de prost încât am plecat la pauză pentru că am crezut că s-a terminat spectacolul – după care am început să merg în fiecare zi la teatru și să-mi cheltuiesc toți banii așa. Am făcut asta din septembrie până în martie, când m-am hotărât să mă pregătesc pentru actorie. Am abandonat facultatea de Management, nu am spus nimănui, nici măcar prietenilor sau părinților, și am început să învăț pentru teatru. Am fost la examen și abia după ce m-am văzut intrat pe listă mi-am anunțat părinții”, a explicat artistul.

”Nu am avut genul acela de părinți care să-mi interzică ceva, dimpotrivă, m-au încurajat tot timpul. Cu atât mai mult cu cât tata a fost toată viața în zona artistică. El cântă la acordeon și asta a făcut toată viața. Nu le-am spus dinainte tot dintr-un soi de frică, pentru că nu voiam să-mi spună cineva că e greu și că eu nu pot să fac asta. Am preferat să știu doar eu și cu prietena mea de la acel moment”, a adăugat acesta.

Octavian Stunilă: ”După ce am intrat eu la actorie, toată lumea a spus că am dat ceva ca să intru acolo”

Octavian Stunilă a dezvăluit și ce comentau oamenii din Dorohoi, locul său natal, după ce a intrat la Actorie: ”Oricum pe taică-meu îl știe toată lumea în Dorohoi pentru că era o figură: genul acela blond, cu ochi albaștri și cu plete pe vremea lui Ceaușescu, care cânta și la acordeon, și cu vocea. După ce am intrat eu la actorie, toată lumea a spus că am dat ceva ca să intru acolo”.

Actorul a mai mărturisit că părinții săi l-au văzut ca actor prima oară la televizor.

”În perioada respectivă, în 2001 când am intrat eu la facultate, oportunitățile erau mult mai reduse la nivelul acesta de apărut pe scenă. Apăreai pe scenă după ce terminai facultatea, acum nu mai e așa. La televizor m-au văzut din anul III. Și aici a fost o chestie foarte interesantă. Eu m-am dus cu o colegă să dea probă – erau probe doar pentru fete – și pe hol m-a văzut regizorul, mi-a spus să dau și eu o probă, eu am luat, iar fata respectivă nu a luat și nu a mai făcut nici meseria asta niciodată. Eu am luat proba respectivă și am rămas opt ani în televiziune. Așadar prima dată m-au văzut la televizor, iar pe scenă m-au văzut mult mai târziu, cred că la Metropolis”, a mai declarat el.

citește și...