Octavian Jurma lansează un avertisment sumbru. ”Un milion de români se vor infecta cu SARS-CoV-2 în această săptămână”

01.02.2022, 17:15
Octavian Jurma lansează un avertisment sumbru. ”Un milion de români se vor infecta cu SARS-CoV-2 în această săptămână”

Octavian Jurma a lansat o previziune sumbră. Potrivit acestuia, în această săptămână 1 milion de români se vor infecta. Epidemiologul susține că în această săptămână mai mult de 200.000 de români se vor infecta, dintre care 20.000 vor fi copii, care vor ajunge în spital în număr de peste 1.000.

Un nou record absolut de persoane diagnosticate cu SARS – CoV – 2 a fost înregistrat marți, 01 februarie.

Potrivit medicului epidemiologic, valul cinci al pandemiei nu se va încheia în curând. Octavian Jurma avertizează că numărul de noi cazuri va ajunge și la 45.000 de mii pe zi. Mai mult, epidemiologul a mai precizat că în această săptămână peste 1 milion de români se vor infecta cu virusul SARS-CoV-2.

Octavian Jurma anunță recorduri negative ale epidemiei în România

„Astăzi am avut un nou debut de săptămâna înalt, cu 66% peste debutul săptămânii trecute. Nu e semn bun, speram să văd mai degrabă o încetinire a ratei de creștere la 35%, cât este scenariul optimist pe săptămâna curentă.

Asta înseamnă că mâine vom începe săptămâna (valorile de marți sunt cele înregistrate luni) cu valori peste 35.000 de cazuri pe zi, poate chiar peste 40.000 și un vârf săptămânal în jurul a 45.000 de cazuri pe zi.

În această săptămâna vom înregistra peste 200.000 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce înseamnă că, în realitate 1 milion de români se vor infecta (la o rată conservatoare de detecție de 1 din 5)”, a explicat Octavian Jurma.

Mortalitatea va creste în rândul copiilor în valul 5

Medicul avertizează că mortalitatea va creste în rândul copiilor în valul 5.

„Nu există un raport că Omicron crește mortalitatea în rândul copiilor, chiar dacă crește spitalizarile. Până acum numărul minorilor în ATI rămâne mai scăzut decât în Delta”.

Epidemiologul Octavian Jurma critică dur relaxările decise luni de guvern.

„Ideea că nu mai există nicio diferență între vaccinați și nevaccinați este periculoasă și este promovată acum activ. Campania de vaccinare nu numai că a fost abandonată, dar e la ora asta este descurajată efectiv vaccinarea prin măsurile care se iau, abandonarea certificatului verde, practic eliminarea carantinei. Noi vom urma pas cu pas ce face restul Uniunii Europene când ne convine însă niciodată nu am urmat Uniunea Europeană când au făcut lucrurile care nu ne-au convenit dar care lor le permit să ia aceste măsuri. Ei au cam terminat cu campania de vaccinare atâta cât se poate.”, a mai spus epidemiologul.

citește și...