Obiecte pe care ar trebui să le dezinfectezi zi de zi în casa ta pentru a elimina bacteriile

26.10.2020, 13:01
Obiecte pe care ar trebui să le dezinfectezi zi de zi în casa ta pentru a elimina bacteriile
Cinci obiecte pe care ar trebui să le dezinfectezi zi de zi în casa ta pentru a elimina bacteriile

În contextul pandemie de coronavirus, dezinfectarea obiectelor cu care venim zi de zi în contact este foarte importantă pentru a a ne proteja.

Pandemia de coronavirus a dus la o mai mare preocupare a oamenilor în aceea ce privește curățarea suprafețelor și a obiectelor cu care intră în mod regulat în contact. Astfel, este recomandat ca ori de câte ori intrați în casă, să vă spălați bine mâinile înainte de a atinge ceva.

Potrivit informacion.es, există obiecte care ar trebui dezinfectate zilnic pentru a elimina bacteriile. Sunt obiecte, precum întrerupătoarele, clanțele de la ușă, mânerele de la ferestre și telecomanda televizorului, pe care le atingem de mai multe ori pe zi. Se recomandă ca acestea să fie curățate în fiecare zi.

Telefonul mobil, dezinfectat zilnic

Cheile de la casă ar trebui și ele dezinfectate zilnic. Pentru a elimina bacteriile, este indicat ca acestea să fie curățate cu apă caldă și săpun sau cu soluție dezinfectantă.

Telefonul mobil este un alt obiect care ar trebui dezinfectat zilnic. Există studii care susțin că pe telefoanele mobile sunt mai multe bacterii decât pe o toaletă. Telefonul mobil poate fi dezinfectat cu un șervețel umed.

Ochelarii, fie ei de soare sau de vedere, ar trebui, de asemenea, curățați în mod frecvent, zilnic. Și pentru jucăriile folosite de copii se recomandă dezinfectarea zilnică. Multe dintre acestea pot și curățate cu apă caldă și săpun.

Bilanțul coronavirusului în România: 212.492 de cazuri

Alte 2.844 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 212.492. Până astăzi, au decedat 6.470 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.726. Dintre acestea, 823 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.064.698 de teste. Dintre acestea, 8.709 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, relatează Hotnews.

Pe teritoriul României, 25.781 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.963 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.855 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane. De la debutul panademiei, 151.811 pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...