În Capitală au fost deja instalate primele automate cu măști și dezinfectant. Cât costă produsele

17.05.2020, 17:43
În Capitală au fost deja instalate primele automate cu măști și dezinfectant. Cât costă produsele
foto: pixabay

Deși măsurile de relaxare au intrat în vigoare încă din data de 15 mai, pericolul de infectare cu coronavirus nu a dispărut. Astfel, autoritățile au găsit o modalitate pentru protejarea cetățenilor în spațiile publice.

În Capitală au fost deja instalate primele automate cu măști, dezinfectant și șervețele umede antibacteriene. Plata se poate face cash și cu cardul.

Pentru că este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile închise, oamenii și-o pot procura direct de la un astfel de aparat.

Astfel, setul de 3 măști costă 10 lei, iar cel de 20 de măști ajunge la 50 de lei. De asemenea, gelul dezinfectant de 85 de ml valorează 15 lei o sticlă, iar șervețelele antibacteriene 5 lei un pachet de 15 bucăți.

‘Am amplasat primele trei aparate din București, în ParkLake, iar în zilele următoare vom instala încă 10 asemenea automate, în alte puncte aglomerate din Capitală. Considerăm că este nevoie de aparate automate tip vending, care să asigure populației acele produse necesare de protecție contra COVID-19. Dacă am uitat masca de protecție sau dacă am rămas fără ea și nu avem de unde cumpăra alta, un aparat vending cu materiale de protecție, poziționat la intrarea în spațiile aglomerate, este soluția ideală’, a declarat Lucia Prăjișteanu, inițiatorul acestui proiect, potrivit cancan.ro.

Și în Sibiu au fost instalate astfel de aparate importate din Italia. Automatele care se găsesc pe stradă sunt dotate cu mănuși, măști, ochelari de protecție și geluri dezinfectante.

citește și...