Oana Mareș: ”Ultimele trei săptămâni din viața tatălui meu s-au întâmplat în Piatra Neamț”

16.11.2020, 10:05
Oana Mareș: ”Ultimele trei săptămâni din viața tatălui meu s-au întâmplat în Piatra Neamț”

Vedeta de televiziune Oana Mareș a povestit prin ce coșmar a trecut cu tatăl său, care a fost internat la spitalul din Piatra Neamț.

Oana Mareș a povestit, pe contul său de socializare, prin ce a trecut cu tatăl său, care a fost internat la Spitalul din Piatra Neamț, unde în weekend au murit 10 oameni în urma unui incendiu devastator

”Ultimele trei săptămâni din viața tatălui meu s-au intâmplat in Piatra Neamț, după două luni la Fundeni. In spitalul Județean Piatra Neamț, am simțit că sunt personaj intr-un film din perioada interbelică. M-a izbit , destul de tânără și poate dezinteresată de aspectele sociale, imaginea a ceea ce ar fi trebuit să fie un spital. Câteva petice peste o clădire veche, toalete anapoda pentru pacienți care abia se deplasau, paturi cu grilaj din fier plin de coroziuni… o amintire tristă a unui spital.  Personalul mi-a adus aminte că suntem diferiți, prin ADN, educație, trăiri din copilărie… Oameni buni care ar fi făcut totul pentru confortul pacientului și bivoli tarați care te intrebau cum de mai trăiește că analizele indică altceva. Am făcut tot posibilul ca ultimele lui imagini să nu fie din acel spital ci de acasă…simțurile lui să fie atinse, stimulate de tot ce-i este mai drag. Și acum asta… Mereu m-am intrebat, cât de fericiți și impliniți se simt cei care au luat cu bună știință din șansele locuitorilor din oraș la un spital adaptat nevoilor 2020? Cât de mult să iubești banii? De ce sumă este nevoie să fii din nou om? Condoleanțe familiilor ce nu-și vor mai imbrățișa niciodată oamenii iubiți:(”, a povestit Oana mareș în mediul online.

1o oameni au murit în incendiul devastator de la Spitalul din Piatra Neamț

Tragedie de proporții, sâmbătă seara, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. 10 pacienți cu COVID, aflați în stare foarte gravă, intubați, au murit într-un incendiu devastator. Alte șapte persoane, printre care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă. Cele zece persoane care și-au pierdut viața în incendiul de la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ sunt şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani

După tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații.

“Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamț. Tocmai vin din biserică, unde cu toții ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit însănătoșire grabnică! Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situații similare și, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a spus liderul de la Cotroceni.

citește și...