Oana Cuzino: ”Suntem la fel de expuși în fața infecției, indiferent de vârstă, stare patologică, situație materială”

04.05.2020, 11:00
Oana Cuzino: ”Suntem la fel de expuși în fața infecției, indiferent de vârstă, stare patologică, situație materială”
Oana Cuzino: ”Suntem la fel de expuși în fața infecției, indiferent de vârstă, stare patologică, situație materială”

Oana Cuzino a făcut declarații legate de perioada de pandemie din cauza coronavirusului. Vedeta a explicat ce este important să știe toată lumea în această perioadă.

Oana Cuzino insistă asupra măsurilor de protecție pe care trebuie să le ia toată lumea.

”Că suntem la fel de expuși în fața infecției, indiferent de vârstă, stare patologică, situație materială etc. Să manifestăm foarte multă răbdare în ceea ce privește aplicarea regulilor și să luăm în calcul acest extra timp alocat decontaminării, așa cum nu uităm telefonul acasă, să nu uităm masca, mănușile, gelul dezinfectant.

Să ne tratăm cu mai multă grijă și dragoste de sine, în orice tendință de derapaj de la regulile impuse de autorități, să ne reamintim de cei dragi, pentru că suntem în plin proces de adaptare la o situație nouă, extrem de periculoasă căreia trebuie să-i supraviețuim. Și de multe ori, asta depinde de noi”, a declarat Oana Cuzino într-un interviu pentru click.ro.

Întrebată când va fi depășită criza creată de coronavirus, Oana Cuzino a explicat:

”Așa cum spuneam și mai devreme, în momentul în care pandemia va fi controlată din punct de vedere al mijloacelor terapeutice și profilactice specifice. Acest lucru, însă, durează și oamenii trebuie să înțeleagă asta, chiar dacă la vară e posibil să ne bucurăm de o scurta perioadă de relaxare a măsurilor, pericolul nu va dispărea. Știu că mulți oameni pun foarte apăsat în discuție reluarea economiei și regretă că pierdem progresul uriaș pe care l-au adus ultimii ani.

Eu ca medic, sunt sigură că economia o putem reclădi, odată ce învingem acest virus perfid și că motivele financiare și economice nu pot justfica în niciun fel pierderea, chiar și a unei singure vieți omenești. Viața și sănătatea omului sunt cele mai prețioase valori care contează până la urmă. Mai ales, din respect pentru categoriile vulnerabile care să nu uităm că sunt cele care au dus la acest progres pe care îl deplângem acum, hai să reconsiderăm măsurile de salvare a economiei cu prețul pierderii oamenilor”.

citește și...