Oana Cuzino, despre emisiunea de la Pro TV și despre consultațiile la cabinet. ”Am mai prins doar o scurtă perioadă”

21.09.2020, 12:21
Oana Cuzino, despre emisiunea de la Pro TV și despre consultațiile la cabinet. ”Am mai prins doar o scurtă perioadă”
Oana Cuzino, despre emisiunea de la pro TV și despre consultațiile la cabinet. ”Am mai prins doar o scurtă perioadă”

Oana Cuzino a explicat ce se întâmplă cu emisiunea ei ”Ce se întâmplă, doctore?”, de la pro TV. Vedeta a vorbit, de asemenea, și despre ce s-a întâmplat cu consultațiile pe care le dădea la un cabinet privat în această perioadă de criză provocată de pandemia de coronavirus.

Oana Cuzino este cunoscută publicului larg grație rubricii de sănătate pe care o are la Pro TV – ”Ce se întâmplă doctore?”.  Vedeta a explicat că filmările la emisiunea respectivă au fost reluatre în luna septembrie. De asemenea, Oana Cuzino, de profesie medic, a explicat și ce s-a întâmplat cu consultațiile pe care le dădea la un cabinet particular în această perioadă.

”Din fericire, la Pro TV oricum intram în vacanţă, deci am mai prins doar o scurtă pe­rioadă în care am terminat înregistrările, respec­tând, fireşte, toate regulile de siguranţă, iar filmările vor fi reluate, conform programului, în septembrie. Deci, din punctul ăsta de vedere, n-am fost afectată profesional.

În schimb, con­sul­taţiile de la policlinică le-am sistat deliberat. Eu, fiind medic primar geriatru, mă adresez publicului de la 65 de ani în sus, deci oamenilor aflaţi într-o grupă mare de risc, aşa că am con­si­derat că e mai prudent, pentru siguranţa pa­cien­ţilor, să opresc temporar consultaţiile.

Aşadar mi-am concentrat toată munca acasă, pentru site-ul meu: doc.ro. În principal, am făcut foarte multe interviuri on-line, cu diverşi specialişti: medici infecţionişti, cardiologi, endocrinologi, dermatologi etc. Pentru că, începând din pe­rioada stării de urgenţă şi inclusiv în prezent, oamenii îmi solicitau şi îmi solicită tot felul de sfaturi, astfel că şi eu, la rân­dul meu, am apelat la mulţi specialişti, ca să pot să le furnizez informaţiile cerute”, a declarat Oana Cuzino pentru publicația Formula AS.

Ce spune Oana Cuzino despre pandemia de coronavirus

Oana Cuzino a vorbit despre pandemia de coronavirus, mărturisind că s-a temut în momentul în care a aflat că Sars-Cov-2 este o tulpină de coro­navirus nouă şi total necunoscută oamenilor de ştiinţă.

”Sigur, când am aflat de am­pli­tudinea fenomenului, m-am temut şi eu, ca oricine altcineva. Şi mi s-a făcut și mai frică după ce am început să mă documentez şi-am aflat că Sars-Cov-2 este o tulpină de coro­navirus nouă şi total necunoscută oamenilor de ştiinţă. Or, genul ăsta de noutate nu e niciodată o ves­te bună!

Ţin minte că, în 2002, eram gravidă cu Naomi, când a apărut epidemia de Sars-Cov-1 şi temerile nu m-au ocolit nici atunci. Numai că, din fericire, epidemia de atunci a fost delimi­tată des­­tul de bine şi de rapid şi nu s-a trans­for­mat în­tr-o pandemie.

Apoi, în 2012, a venit Mers-Cov, o tul­pi­nă din aceeaşi familie, apărută în Orientul Mij­lociu, şi care e chiar mai periculoasă decât aceas­­ta, cu care ne confruntăm în prezent. Deci, ca să glu­­mim puţin, putem spune că familia asta de co­ro­na­virusuri ne-a pus gând rău de multă vre­me!”, a mai spus aceasta.

citește și...