O tânără s-a înecat într-o piscină în timpul unei transmisiuni în direct pe Facebook. “Am urmărit filmarea. Am plâns. Este îngrozitor”

24.08.2022, 13:00

O tânără de 24 de ani din Kenya, a cărei moarte prin înec a fost filmată în direct, este amintită ca un “supererou” pentru că a ajutat centrele de îngrijire pe termen lung din Ontario să treacă peste pandemie. “Am urmărit acel videoclip. Am plâns. Este îngrozitor”, a declarat tatăl lui Nyabuto.

Hellen Nyabuto a venit în Canada în 2019 ca studentă, iar din 2020 a lucrat ca lucrător de asistență personală. O prietenă apropiată, care a cunoscut-o pe Nyabuto în timpul facultății, a spus că aceasta avea o pasiune pentru a ajuta oamenii și era destul de sociabilă.

“Era drăguță”, a declarat Alfonce Nyamwaya la telefon pentru CTV News Toronto. “Hellen era un supererou pentru noi”, relatează CNN.

O tânără s-a înecat într-o piscină în timpul unei transmisiuni în direct pe Facebook

Potrivit lui Nyamwaya , Nyabuto tocmai terminase o tură la un azil de îngrijire pe termen lung din Chatsworth, Ontario, pe 18 august și se întorcea la motelul unde era cazată. Ea a ajutat la azil deoarece tocmai se confruntaseră cu un focar de COVID-19, a spus el.
Nyabuto s-a înecat în piscina motelului, situată la doar câteva minute distanță de azilul de îngrijire unde lucra.

Incidentul a fost surprins de camerele de luat vederi prin intermediul unei transmisiuni în direct pe Facebook, pe care Nyabuto o configurase în prealabil. Într-o copie a videoclipului postat pe TikTok, Nyabuto este văzută înecându-se în ceea ce pare a fi o parte puțin adâncă a piscinei. Ea se apropie de cameră și zâmbește înainte de a se întoarce să înoate mai mult.

Nyabuto devine abia vizibilă în cadru când se mută în celălalt capăt al piscinei. Se poate auzi un strigăt slab înainte ca apa să se liniștească.

“Am urmărit acel videoclip. Am plâns. Este îngrozitor”, a declarat tatăl lui Nyabuto

“A comunicat cu mine cu două zile înainte de a muri. Părea foarte bine și eram foarte fericit”.

Într-o declarație, directorul casei de îngrijireCountry Lane Long-Term Care Home din Chatsworth a confirmat că Nyabuto a fost o angajată care a oferit sprijin în cadrul unității pe perioada verii.

“În numele tuturor celor de la Country Lane care au cunoscut-o și au lucrat alături de ea, oferim cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor ei pentru pierderea lor tragică”, a declarat Christi Broderick.

Lucrătorul medical a fost, de asemenea, susținătorul familiei și și-a întreținut nu doar părinții, a spus Nyamwaya, ci și mai mulți elevi la școală în Kenya. Ca atare, familia speră să strângă fondurile necesare pentru a repatria trupul lui Nyabuto acasă, lucru care, spun ei, va costa cel puțin 50.000 de dolari.

“Ea mă ajuta financiar pentru a-și educa frații, în special în ceea ce privește taxele școlare și alte cheltuieli”, a declarat tatăl ei. “Acum sunt blocat și m-am întors de unde am plecat. Mă întreb cum își vor continua școlarizarea frații ei mai mici”.

“Familia trece printr-o perioadă dificilă acum. Tot ce ne dorim este ca trupul ei să fie transportat acasă pentru a fi înmormântat.”

 

citește și...