O româncă a fost ucisă de un rechin în Egipt. Salvamarii, acuzați că au râs de avertismentele turiștilor. ”Au văzut un rechin cu 15 minute înainte de atac”
Ministerul egiptean al Mediului a declarat duminică (3 iulie) că două femei au fost ucise în atacurile cu rechini în Marea Roșie a Egiptului, la sud de orașul Hurghada. Reuters, citând două surse, a transmis că cadavrul unei turiste de peste patruzeci de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac care a murit o austriacă de 68 de ani. Atacul a avut loc pe aceeași plajă unde a murit o turistă austriacă, la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh.
O româncă în vârstă de 40 de ani a devenit a doua victimă a unui atac de rechin în Marea Roșie a Egiptului în ultimele zile.
Ministerul de Externe al României a confirmat că un turist, încă neidentificat, a fost ucis duminică într-un atac cu rechini. Ministerul de Externe a declarat că lucrează pentru identificarea victimei, sesizarea familiei și repatrierea cadavrului, potrivit The Guardian.
Atacul a avut loc pe aceeași plajă unde a murit o turistă austriacă
Într-un atac mortal de rechini rar, două femei – una austriacă și cealaltă româncă – au fost ucise în această săptămână în largul coastei Egiptului, au anunțat duminică Ministerul Mediului din Egipt.
„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau” în zona Sahl Hasheesh, la sud de Hurghada, pe Marea Roșie, a declarat duminică ministerul egiptean pe Facebook, raportând că ambele femeie au murit.
Salvamarii, acuzați că au râs de avertismentele turiștilor
Mai mulți turiști care se aflau în stațiunea din Sahl Hasheesh, unde o româncă și o austriacă au fost ucise de rechin, au susținut că i-au avertizat pe salvamari cu privire la prezența unui rechin în apă, cu 15 minute înainte ca peștele răpitor să o atace pe austriacă. Aceștia însă, spun ei, au ”râs” și au spus că nu există rechini în acea zonă.
Turiști ruși au avertizat că un rechin se află în apă.
„Vorbitori de limba engleză care stăteau la debarcader au văzut un rechin cu 15 minute înainte de atac și au avertizat salvamarii. Dar au râs de ei, spunând că nu există rechini în Sahl Hasheesh și nu au fost niciodată”, a scris un turisti rus, pe un forum.
O femeie austriacă în vârstă de 68 de ani a murit vineri după ce și-a pierdut un braț și un picior într-un alt atac al unui rechin Mako în timp ce înota în Marea Roșie, lângă orașul stațiune Hurghada.
Sâmbătă, autoritățile egiptene au închis o porțiune a litoralului Mării Roșii a țării după ce austriaca a murit. Au interzis activitățile acvatice, inclusiv scufundări, snorkelling, windsurfing și zmeu navigare. Bărcile de pescuit au fost, de asemenea, interzise să acceseze apele de lângă Hurghada.
Un videoclip difuzat online pretindea să arate atacul care a ucis-o pe austriaca, relativ aproape de țărm, văzut de pe un debarcader din apropiere. În videoclip, apa din jurul înotătorului devine roșie din cauza sângelui, când trecătorii de pe dig aruncă un dispozitiv de plutire către ea.
A rămas neclar cum a reușit să ajungă la țărm.
Marea Roșie este o destinație turistică populară, unde rechinii sunt obișnuiți, dar rareori atacă oamenii care înoată în limitele autorizate. În 2018, un turist ceh a fost ucis de un rechin pe o plajă de la Marea Roșie. Un atac similar a ucis un turist german în 2015.
În 2010, o serie de cinci atacuri în cinci zile neobișnuit de aproape de țărmul punctului turistic Sharm el-Sheikh a ucis un german și a rănit alți patru turiști străini. Egiptul se luptă în prezent să depășească creșterea inflației și slăbiciunea monedei.
Țara se bazează în mare măsură pe veniturile din turism de la Marea Roșie, reprezentând 65% din turiștii care vizitează țara. Cu toate acestea, industria turismului a fost lovită de lovituri succesive în ultimul deceniu, inclusiv revolta țării din 2011 și pandemia de coronavirus.