O operație estetică de 18.000 de lire sterline a lăsat o femeie în comă. Pacienta ar fi avut o reacție alergică la anestezic

11.07.2022, 17:12

Operația estetică de 18.000 de lire sterline a lăsat-o pe o femeie în comă. Beata Filipek, în vârstă de 57 de ani, a suferit o pierdere de os la nivelul maxilarului inferior, așa că a decis să plătească pentru implanturi pentru a-și menține aspectul.  Poliția investighează acum ce s-a întâmplat de fapt cu femeia.

Beata Filipek, în vârstă de 57 de ani, din West Yorkshire se află în comă după ce a apelat la o operație estetică stomatologică. Femeia ar fi apelat la o astfel de intervenție chirurgicală deoarece începuse să sufere de probleme dentare la nivelul maxilarului inferior și dorea implanturi pentru a-și menține aspectul fizic

Intervenția trebuia să dureze 90 de minute și urma să mai aștepte încă 2 ore pentru a-și reveni total după efectul anesteziei. În timpul intervenției de 18.569 de lire sterline la o clinică privată din Lublin, Polonia, i s-a administrat fentanil, la care a reacționat foarte rău, susține familia sa, redactează Mirror.

Femeia a intrat în comă

Mătușa acesteia a sunat la clinică pentru a verifică starea de sănătate a nepoatei, însă a văzut că nu primește niciun răspuns a mers la clinică. Femeia și-a găsit nepoata în comă, iar Beata, care are familia în Leeds, a fost transportată de urgență la spital și plasată într-o unitate de terapie intensivă. Sora ei, Dagmara, a zburat din SUA pentru a o vedea.

Confuză în legătură cu modul în care operația a mers atât de prost, Dagmara a investigat.

Anestezistul spune că nu știe ce s-a întâmplat

“Am intrat în cabinetul medicului sub pretextul că sunt clientă”, a declarat ea pentru The Mirror. “M-au dus la etaj. A închis ușa și abia atunci am recunoscut că sunt sora lui Beata Filipek.

El s-a speriat foarte tare și a spus: ‘Chiar nu știu ce s-a întâmplat, dar tensiunea ei a început să scadă’.

“‘A fost foarte greu să scoată dinții. Chiar am încetat să mai fac procedura pentru că simțeam că ceva nu era în regulă”.

Femeia a suferit leziuni ale cortexului cerebral

Familia femeii de 57 de ani a declarat că o scanare RMN a arătat că Beata a suferit leziuni ireversibile la nivelul creierului și al cortexului cerebral.

Vorbind din casa ei din West Yorkshire, nora lui Beata, Ellie Mae Fitgerald, în vârstă de 26 de ani, a declarat că încă nu-i vine să creadă ce i s-a întâmplat soacrei sale.

“Sunt complet devastată. Le-am spus celor trei copii ai mei că bunica lor nu-și va reveni niciodată după rănile suferite”, a spus ea.

“Cu toții urmează să zburăm în Polonia săptămâna viitoare pentru a ne lua rămas bun. Acum a fost transferată de la spital la un centru de reabilitare, dar medicii mi-au spus că este în moarte cerebrală și că nu își va reveni niciodată.

În urmă cu câteva săptămâni a deschis ochii, ceea ce ne-a dat ceva speranță, dar medicii au confirmat că nu mai pot face nimic”.

Dagmara, care a depus o plângere la procuratură, ține un priveghi la patul ei în Polonia.

Clinica a deschis o anchetă.

citește și...