Comandanții ruși își măcelăresc propriile trupe rănite. Trupele lui Vladimir Putin fac acuzații

17.05.2022, 14:41

Soldații ruși captivi au susținut că un general-locotenent rus împușcă tineri soldați răniți în loc să le ofere ajutor medical sau să-i recupereze de pe câmpul de luptă. Afirmațiile vin de la trupele  lui Vladimir Putin, un locotenent-colonel din armata rusă fiind acuzat că a împușcat personal mai mulți soldați în timp ce zăceau răniți pe câmpul de luptă.

Un locotenent-colonel a fost acuzat că a împușcat personal mai multe trupe în timp ce zăceau răniți..

Se întâmplă în timp ce investigațiile din orașul Bucha au dezvăluit că 650 de civili au fost împușcați mai degrabă decât loviți de bombardamente, notează Daily Star.

Ruși își măcelăresc propriile trupe

Dar barbaritatea lor nu este îndreptată doar către ucraineni, deoarece rușii au vorbit despre uciderile brutale ale propriilor forțe în rânduri, a informat Daily Mail.

Trupele capturate și-au amintit că un comandant a întrebat un soldat dacă ar putea merge după ce a suferit o rănire, iar când bărbatul a răspuns că nu poate, ofițerul l-a ucis pe loc.

“A fost întrebat dacă poate merge, așa că a fost împușcat cu pistolul”

Povestirile înfricoșătoare ale rușilor capturați de ucraineni au fost scoase la lumină de jurnalistul ucrainean Volodymyr Zolkin. Un soldat a spus despre locotenent-colonelul că le-a ucis pe loc răniții.

Un soldat a povestit despre comandanții care „și-au ucis răniții” și, întrebat ce a vrut să spună prizonierul prin aceasta, a spus: ”Tot așa… un soldat rănit stă întins la pământ, iar comandantul unui batalion îl împușcă cu un pistol. Era un tânăr, era rănit. Era la pământ. A fost întrebat dacă poate merge, așa că a fost împușcat cu pistolul”.

El a continuat: “Era un tânăr, era rănit. Era la pământ. A fost întrebat dacă poate merge, așa că a fost împușcat cu pistolul”.

Un al doilea soldat prezentat în videoclip a spus: „Cel mai important lucru – acesta nu a fost un singur caz. Locotenentul-colonel se plimba prin preajmă”.

Un al treilea soldat a adăugat că locotenentul-colonel a împușcat „patru sau cinci” în acest fel, al doilea soldat adăugând că ei erau „toți tineri”.

Nu este clar unde au avut loc în Ucraina presupusele împușcături ale soldaților răniți, dar videoclipul vine într-un moment în care Ucraina a acuzat Rusia că nu și-a luat morții înapoi.

citește și...